Stalker-vuodet- Olli Jalonen

Arvostelu 4
13h 49min
325 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Nuori opiskelija palkataan salaiseen tutkimukseen kaksinkertaisen Finlandia-voittajan vaikuttavassa romaanissa.

Vuonna 1974 opiskelija Tampereen yliopistosta määrätään raportoimaan entisten koulutoveriensa elämästä ja poliittisista asenteista. Tuntuu hyvältä olla osa jotakin suurta. Mutta on vaikea lähestyä toista ja esittää, ettei tiedä mitä tietää. Työ vie aikaa, jota ei pian ole enää oikeille ystäville. Se, mikä aluksi tuntui kunniatehtävältä, alkaa muuttua kiristäväksi pakkopaidaksi.

Vahvatunnelmainen romaani on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus ja leikkaus syvälle suomettumisen ja lama-ajan psykologiaan. Ihminen on aina sama mutta ei koskaan irrotettavissa ajastaan.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
13h 49min
Sivut:
325
Kielet:
suomi
Julkaistu:
19.9.2022
Äänikirjan kustantaja:
Otava
ISBN Äänikirja:
9789511441793
E-kirjan kustantaja:
Otava
ISBN e-kirja:
9789511441731

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Stalker-vuodet – Äänikirja, E-kirja

Puhutteleva teos samaan aikaan nuoruutta eläneelle. Ja varsinkin tätä aikaa elävälle. Viittaukset musiikkiin ovat kuin omilta kaseteilta. (Tallessa.) Nyt haluaisin tietenkin nähdä Stalker-elokuvankin uudestaan. Stalkkaus! Tätä se oli ja on.

Anne

Jaahas, nyt on hankala. Tyyli tuo todella häiritsevästi mieleen Camus'n Sivullinen-klasssikon. Kuten Sivullisessakin, myös tässä päähenkilö on raivostuttavan valju, etäinen ja "tutkimusprojektiin" liittyvässä osassa myös epäuskottavan naiivi. Kirjassa on myös ihmeellisiä, mitään merkitsemättömiä rönsyjä. Ehkä tarkoituskin on ollut luoda tällainen kylmä, tunteeton maailmankuva ja tunnelma. Ärsyyntynyt olo tästä jäi, huomaan nyt :-/

Aki

Kiintoisa,elokuvanainen,todentuntuinen, hieno !

Jaana

Mielenkiintoinen, mutta hieman kalsea kirja. Koukutti ja oli tärkeä saada selville, miten päähenkilön lopulta kävi. Alkuosassa palautui myös omia muistoja Tampereen yliopistosta ja Domukselta.

Kristiina

Hyvä tarina, tosi melankolinen.

Elina

Mielenkiintoinen, kun on itsekin opiskellut samaan aikaan kirjan päähenkilön kanssa ja samassa yliopistossa. Kieli on rikasta ja ilmaisuvoimaista. Tapahtumien kaari pitää mielestäni lukijaa pihdeissään toisella tapaa kuin pelkkä juoneksi yleenä sanottu tapahtumaketju.

Pentti

Lukijan tyyli oli vähän turhan pureva ja ärhäkkä. Vähempi ponnekkuus olisi antanut tekstin puhua itse puolestaan. Jalosen minäkertoja on tässäkin kirjassa todella onnistunut ja teoksen ajankuva on kiehtova.

Anu

Mielenkiintoisella tavalla kirjoitettu kirja, joka pian vei mukanaan.

Kari

👍👍🤔👍

Markku

Hieno tarina, kauniisti kirjoitettu.

Jaakko

Tässä taitaa olla Finlandiavoittaja! Lukijalla miellyttävä ääni ja hyvä tyyli lukea.

Margit

Hyvin kirjoitettu, otteessaan tiukasti pitävä. Synkkä ja iloton ajankuva, nykyisenkin ajan! Hyvä lukija👍!

Mirja

Jack Reacher saapunut Suomeen, ainakin lukutavasta päätellen

Jarmo

Hieno kirja

Jouko

Tarina vei mennessään...

Petri