Stoner- John Williams

Arvostelu 4.3
10h 34min
219 Sivut
Uudelleen löydetyt aarteet
bookCoverFor

Yhteenveto

Uudelleenlöydetty klassikko

John Williams kuvaa romaanissaan Stoner on mestarillinen eleettömästi elämässään pettyvän miehen tuntoja, rakkautta työtä ja kirjallisuutta kohtaan ja hauraita onnen hetkiä. Syvän inhimillinen tarina koskettaa armottoman täsmällisellä kuvauksellaan, ja hieno ajankuva kantaa nykypäivään.

William Stoner kasvaa Yhdysvaltojen Keskilännessä maatilan poikana mutta hylkää juurensa ja elää hiljaista yliopistonopettajan elämää. Avioituminen parempiin piireihin ei tuo onnea, ja yliopistomaailmassa hänet yritetään nujertaa. Williams kuvaa yhden ihmisen elämän, ei enempää eikä vähempää, mutta tekee sen vakuuttavan viisaasti.

Williamsin romaani ilmestyi alun perin vuonna 1965 mutta ei herättänyt tuolloin suurta huomiota. Vuonna 2006 alkoi Stonerin uusi tuleminen, kun kirjasta otettiin uusia painoksia, se käännettiin useille kielille ja ympäri maailmaa se voitti kriitikot ja lukijat puolelleen.

John Williams (1922–1994) syntyi Teksasissa. Jo lukioaikana hän innostui englannin kielestä ja kirjallisuudesta. Reputettuaan yliopiston alkuopinnoissa hän liittyi armeijaan ja palveli toisen maailmansodan aikaan Intiassa ja Burmassa.

Williams opiskeli Denverin korkeakoulussa ja valmistui tohtoriksi Missourin yliopistosta. Samalla kun Williams työskenteli kirjailijana ja runoilijana, toimi hän myös tutkijana ja opettajana Denverin yliopistossa. Hän oli yksi luovan kirjoittamisen opetuksen uranuurtajista. Stoner- ja Butcher's Crossing -teosten suosion myötä myös Williamsin kolmas ja viimeiseksi jäänyt romaani Augustus on julkaistu uudelleen.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Ilkka Rekiaro

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 34min

Sivut:

219

Kielet:

suomi

Julkaistu:

26.2.2015

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789522792570

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789522792471

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Stoner – E-kirja, Äänikirja

Inolvidable!

Silja

Hienosti kirjoitettu tarina siitä, kuinka jättää ottamatta vastuu omasta elämästään ja valinnoistaan ja siitä aiheutuvasta lähes narsistisen nautinnollisesta kärsimyksestä. Ei kuulu suosikkeihini 😅

Mia

Uskomaton kuuntelukokemus eletystä elämästä yhden henkilön kautta!

Tiina

Hyvä

Maucca

Mielettömän hieno kuunteluelämys. Romaanin maailma imaisi täydellisesti mukaansa. Lukijalle erityiskiitos❤

Ämmi

Kirja jota oli mahdoton ajatellakaan aloittamisen jälkeen jättää kesken. Omaperäisellä kauniilla tavalla sanoitettu kaikki tunteet……..

Pia

Vaikuttava romaani. Pidin tästä kirjasta paljon.

Sari

Aivan loistava kirja, proosaa parhaimmillaan! Nyt vain bookbeat aktiiviseksi, jotta kirjailijan muutkin kirjat saadaan äänikirjoiksi

Pekka

Toistaiseksi paras kirja, jonka olen lukenut.

Varpu

Tajunnan räjäyttävä

Johanna

Hyvä. Kirjailijan sanoin, pakoa todellisuuteen.

Mirja

Harvoin tulee vastaan näin pysäyttäviä kirjoja. Ylen haastattelussa kysyttiin kirjailijoilta mikä kirja on vaikuttanut heihin elämän aikana eniten. Max Seeck vastasi, että John Williamsin Stoner. Seeck tiivisti tarinan ja päätin etsiä teoksen BookBeatista. Onneksi näin tein, koska lukukokemus oli etsinnän arvoinen. Kirja kertoo siitä, mitä käy jos on maailmaan liian kiltti, mitä käy jos puolustaa itseään liian myöhään ja väärässä paikassa. Miten lyhyt on elämä ja miten tärkeätä on kuunnella itseään ja toimia myös omaksi parhaakseen, muuten loppu voi olla yksinäinen, toivoton ja surullinen. Kirjasta ei tule varsinaisen hyvälle tuulelle, mutta ymmärtää jotakin uutta elämästä. Vahva suositus!

matias

Kuiva teos, vaikka hyvin kirjoitettu. Lukija lähes nielee lauseiden loput, mikä hankaloittaa kuuntelemista.

Eija

Vaikuttava, koskettava ja surullinen Paljas

Päivi

Loppuanalyysit oli hyvät.

Antti