Strategia arkeen OKR-mallilla

- Juuso Hämäläinen, Henri Sora

Arvostelu 4.3
169 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Johtajien ikuisena haasteena on ylätason strategian muuttaminen käytännön tekemiseksi arjessa, organisaation jokaisella tasolla. Ratkaisu tähän on huippuunsa hiottu tavoitejohtamismalli Objectives and Key Results eli OKR, jonka käyttöönotto onnistuu tämän kirjan avulla.

OKR-malli antaa yritykselle selkeän navigointijärjestelmän, jonka avulla yritys voi kasvaa ja tarvittaessa myös muuttaa ketterästi toiminnan suuntaa. Se ohjaa resursseja, joilla tehdään uutta ja joilla kehitetään, muutetaan ja tavoitellaan päämääriä.

OKR-malli on hyödyllinen työkalu, kun yrityksessä halutaan nopeuttaa tavoitteiden saavuttamista ja oppimista, yhdensuuntaistaa organisaation toimintaa ja tarkentaa fokusta sekä luoda selkeyttä ja tehokkuutta. Esimerkiksi Google on menestynyt pitkälti OKR-mallilla, ja mallin ovat ottaneet käyttöönsä lukuisat muutkin yritykset niin maailmalla kuin Suomessa. Moni organisaatio on yltänyt huikeaan menestykseen toimivan tavoitejohtamisen avulla.

OKR-mallissa tavoitteet asetetaan usein tiimitasolle, ja yksilöitä puolestaan motivoidaan kurottamaan kohti yhä parempia päämääriä. Järjestelmän käyttöönotto on vaikuttanut positiivisesti niin yrityksen viestintään ja yhteishenkeen kuin koko sen toimintaan.

Kirja sopii eri kokoisten organisaatioiden yritysjohtajille, joiden tehtävänä on viedä yritystä erilaisten muutoshankkeiden läpi. Kirjassa on otettu huomioon myös yksinyrittäjät.

Kirjan kirjoittajat Juuso Hämäläinen ja Henri Sora toimivat johtajina ICT-alalla. Heillä on pitkä kokemus OKR-mallin viemisestä käytäntöön päivittäisessä työssään eri organisaatioissa.

Muoto:

E-kirja

Sivua:

169

Kielet:

suomi

Julkaistu:

4.6.2020

E-kirjan kustantaja:

Kauppakamari

ISBN e-kirja:

9789522466464