Stressitasapaino- Riku Aalto, Satu Tuominen

Arvostelu 4
6h 9min
156 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Mitä huonommassa kunnossa olemme, sitä vähemmän kuormitusta siedämme ja sitä hitaammin voimavarat elpyvät stressitilanteen lauettua.

Moni haaveilee stressittömästä elämästä. Sitä ei kuitenkaan kannata tavoitella, sillä vaikka liiallinen kuormitus johtaa pitkään jatkuessaan terveyden heikkenemiseen, ei myöskään liian vähäinen kuormitus tee hyvää. Keho kaipaa ja kestää hetkellistä kovaakin kuormitusta, mutta ei jatkuvaa liiallista kokonaiskuormitusta.

Aikamme vitsaus on alipalautuminen. Se ei johdu pelkästään liiasta kuormittumisesta, vaan myös kapasiteettimme kaventumisesta. Liiallinen istuminen, ruutuaika ja fyysinen passiivisuus johtavat siihen, että särkymävaramme on olematon.

Ratkaisu ei ole stressin välttelemisessä vaan stressitasapainossa. On tärkeää löytää itselle sopiva kuormituksen ja levon suhde. On myös olennaisen tärkeää oppia palauttamaan voimavaroja ja kehittää niitä.

Siitä tässä kirjassa on kyse: palautumistaitojen kehittämisestä, kuormituksen säätelystä ja turvamarginaalin rakentamisesta, mielen taitoja sekä kehon turnauskestävyyttä kehittämällä.

Liikuntafysiologi Satu Tuominen on sykevälivaihtelun ja palautumisen asiantuntijana. Hän on ollut kehittämässä suorituskykyä ja hyvinvointia edistävää sykeväliteknologiaa Firstbeatilla, joka on kansainvälinen hyvinvoinnin ja huippuurheilun parissa toimiva yritys. Hänellä on monipuolinen urheilutausta niin kilpaurheilijana kuin valmentajana muun muassa maastohiihdon parissa.

Fysioterapeutti ja ammattivalmentaja Riku Aalto on personal trainingin uranuurtaja Suomessa. Hän on täydentänyt osaamistaan muun muassa

liikuntahallintotutkinnolla, työhyvinvointivalmentajakoulutuksella sekä ravinto-, voima- ja psyykkinen valmentaja -opinnoilla. Riku on kirjoittanut

40 kirjaa harjoittelusta, ravitsemuksesta ja fyysisestä hyvinvoinnista.

Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
6h 9min
Sivut:
156
Kielet:
suomi
Julkaistu:
25.8.2022
Äänikirjan kustantaja:
Docendo
ISBN Äänikirja:
9789523824539
E-kirjan kustantaja:
Docendo
ISBN e-kirja:
9789523824393

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Stressitasapaino – E-kirja, Äänikirja

Ok

Artturi

Kirja ok, mutta lukija painottaa todella ärsyttävästi ensimmäistä tavua

Päivi

Tämä kirja pitäisi jokaisen kuunnella!

Johanna