Sturemorden- Tomas Blom

Arvostelu 3.9
4h 13min
141 Sivut
Sveriges dramatiska historia
bookCoverFor

Yhteenveto

På senvåren 1567 plågas kung Erik XIV svårt. Överallt ser han konspirerande fiender som vill slita kronan från hans huvud. Hans misstänksamhet stillas något av det faktum att han har ett antal av de värsta förrädarna i sitt våld, men inte mycket. På eftermiddagen den 24 maj tappar han kontrollen. Kung Erik sticker själv en dolk i fången Nils Sture, och vakterna går snart loss i en sekvens av dödande som ska gå till historien som Sturemorden.

Sturemorden är berättelsen om hur en lovande ung monark drev fram sin egen undergång, hur kampen mellan kung och högadel slutade i våldsdåd och hur Sveriges framtid kom att avgöras genom brödrastrid, svek och mord. Med lättflytande prosa och fängslande dramatik lotsar Tomas Blom lyssnaren genom ett av de makabraste intrigspelen i svensk historia.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fängslande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

8

Äänikirjan kesto:

4h 13min

Sivut:

141

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

6.8.2019

Äänikirjan kustantaja:

Historiska Media

ISBN Äänikirja:

9789177890843

E-kirjan kustantaja:

Historiska Media

ISBN e-kirja:

9789177892243

© Historiska Media (Äänikirja)

© Historiska Media (E-kirja)