Suljettu arkku- Sophie Hannah

Arvostelu 3.8
9h 52min
233 Sivut
Hercule Poirot'n mysteerit
bookCoverFor

Yhteenveto

Murhaavan jännittävä kartanoviikonloppu Agatha Christien tapaan.

Maaseudun rauhassa tehdään karmea rikos. Onneksi paikalla on myös mestarisalapoliisi Hercule Poirot, jonka pienet harmaat aivosolut paljastavat mysteerin.

Pilke silmäkulmassa ja Agatha Christien hengessä jatkuvat Hercule Poirotin tutkimukset. Kesään 1929 sijoittuvassa tarinassa Lady Athie Playfordilla on mielessään yllätys, kun hän on kutsunut taloonsa muiden vieraiden lisäksi mestarisalapoliisi Hercule Poirotin ja Scotland Yardin etsivän Edward Catchpoolin. Ihan sellaista yllätystä kuin mitä sitten tapahtuu, ei emäntä kuitenkaan ollut tarkoittanut. Rakkaus,viha ja ahneus ovat ainekset klassiseen salapoliisiromaaniin, jossa murhaaja löytyy suljetun piirin sisäpuolelta. Ihmismielen kummallisuudet saavat selityksen joka on, eh bien, lopultakin yksinkertainen, kun sankarimme Hercule Poirot sen meille paljastaa.

Brittiläinen Sophie Hannah (s. 1971) on niittänyt kansainvälistä mainetta psykologisilla jännäreillä, joita on käännetty yli 30 kielelle, televisioitu ja palkittu. Lisäksi hän on Agatha Christien perikunnan siunauksella ja tiukasti dekkarikuningattaren kultakauden hengessä kirjoittanut kaksi uutta Hercule Poirot -mysteeriä: Nimikirjainmurhat (2014) ja Suljettu arkku (ilm. 9/2016). Hannah kertoo olleensa Christien vannoutunut ihailija viisivuotiaasta lähtien ja saaneensa tältä paljon vaikutteita. Rikoskirjallisuuden lisäksi Hannah on julkaissut novelli- ja runokokoelmia ja riimitellyt englanniksi Tove Janssonin lastenkirjoja.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Terhi Vartia
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Osa:

2

Äänikirjan kesto:
9h 52min
Sivut:
233
Kielet:
suomi
Julkaistu:
6.9.2016
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510420454
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510419861

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Suljettu arkku – E-kirja, Äänikirja

Juoni oli mukaansa tempaava ja mielenkiintoinen. Loppu, eli murhan selvittely, oli minusta kuitenkin liian pitkä, kuin sitä olisi väkisin pitkitetty. Suosittelen silti.

Pirjo-Liisa

Klassinen

Lea

AC:n hengessä tehtyä

Liikaa asioitten toistelua ja jaarittelua. Mutta henkilökuvaukset muuten mainioita.

Leea