Suomaa- Maria Turtschaninoff

Arvostelu 4.3
11h 44min
254 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Ihmisen ja metsän juuret yhtä syvällä.

Suomaa on lumoava episodiromaani metsän voimasta ja suomalaisten elävästä luontosuhteesta, joka kannattelee meitä sukupolvesta toiseen.

Uurna sylissään nainen saapuu hiljaiseen taloon metsän keskellä. Kun viimeinenkin nokare äidin puolukkahillosta on syöty, on tyttären vuoro olla sukunsa vanhin. Ottaa haltuun talo ja maa sen ympärillä.

Suvun tarina ulottuu kauas neljänsadan vuoden taakse sotamies Mattsiin, joka tuli ja iski lapionsa turpeeseen. Siitä pitäen pohjalainen Nevabackan sukutila on todistanut pakahduttavia ihmiskohtaloita ajan myllerryksessä. Tilalla eletään luonnosta ja sen kanssa: on pellot ja loputon työ, on kultaiset lakat ja pyhät pihlajat, myyttiset eläimet ja luonnonhenget. Asukkaita koettelevat niin sodat, nälkävuodet kuin sydänsurutkin, mutta metsä suo heille turvan ja oman paikan.

”Huippukiinnostava tarinankertoja.” - The Guardian

Maria Turtschaninoff (s. 1977) on Finlandia Junior -palkittu kirjailija, jonka teoksia on käännetty 30 kielelle. Nuorten fantasiaromaani Maresi (2014) on jo moderni klassikko. Suomaa on Turtschaninoffin ensimmäinen aikuisille suunnattu romaani. Sen tarinat ovat saaneet alkunsa kirjailijan kiinnostuksesta omiin sukujuuriinsa Pohjanmaalla.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Sirkka-Liisa Sjöblom

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

11h 44min

Sivut:

254

Kielet:

suomi

Julkaistu:

19.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520444273

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520444266

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Suomaa – Äänikirja, E-kirja

Ihana.

Hilppa Siukola

Pidin tosi kovasti. 👍❤️

Mia

Viehättävä!

Elisa

Luonnonläheinen ja sydämeen käyvä tarina metsästä, luonnosta ja sukupolvista. Kaunista kerrontaa.

Päivi

Upea, paikoin koskettava teos ihmiskohtaloista ja yhteydestä luontoon.

Päivi

Alkoi fantastisesti. Harmi kun puolenvälin jälkeen tarinoiden maagisrealistiset elementit loppuivat selittämättä. Hieno kokonaisuus joka tapauksessa

Inka

Näitä luonnon arvoja on hyvä korostaa. Mutta olihan tämä melkein tuskastuttavan pitkä.

Pirkko

Hieno kirja ja ihana lukija 💕. Pitkä aikajana yhden pohjanmaalaisen tilan elämästä, monia ihmiskohtaloita ja erilaisia historiallisia olosuhteita. Kauniisti kerrottu, runollisia havaintoja ja tarkkaa psykologiaa. Liikuttava kirja.

Merja

Ihana kertomus ihmisestä ja luonnosta eri aikakausina. Hyvin rakennettu, kaunis tarina, jonka henkilöhahmoissa en tosin aivan koko aikaa pysynyt kärryillä, mutta se ei suuremmin haitannut lukukokemusta. Hyvä lukija!

Johanna

Miellyttävä ääni. Novellimainen, joten sopi kuunneltavaksi pieninä paloinakin.

Katja

Sopiva kirja omiin mietteisiini : sukupolvien jättämää perintöä mietiskellessä. Ei ehkä olisi 30v puhuttanut, nyt yli 60v kovastikin. Tykkäsin kirjan toteavasta sävystä ilman turhaa paatosta ja kovasti lukijan tyylistä, joka sopi tarinaan. Eka kirja tältä kirjailijalta, ei jää viimeiseksi.

Pirjo

Ihana Satu, mutta silti niin totta!

Katja

Kaunista luontokuvausta!

Päivi

Sykähdyttävä! Erinomaista tarinankerrontaa!

Maria

Aivan ihana kirja. Kuinka katoavaa kaikki onkaan.

Mervi