Suomen salattu tie Natoon

- Lauri Nurmi

Arvostelu 4.5
12h 39min
244 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Nato-prosessin värikkään vaiheet.

Teos kuvaa mukaansatempaavasti ajanjaksoa, jolloin suomalaisten asenne Nato-jäsenyyttä kohtaan muuttui. Värikkäitä vaiheita aitiopaikoilta seurannut Lauri Nurmi valottaa, miten kulisseissa tehtiin vuosikaudet työtä sen eteen, että jäsenyyshakemus olisi selkeä ja nopeasti etenevä prosessi. Kirja antaa äänen niin Nato-maiden sotilasjohtajille, Suomen viime vuosien puolustus- ja ulkoministereille kuin puolustusvaliokunnan ja tp-utvan jäsenille.

Kirjassa kuullaan presidentti Sauli Niinistön tuoreita näkemyksiä Vladimir Putinista, Suomen ulkopoliittisista suhteista ja turvallisuuspolitiikasta. Haastateltavina ovat myös mm. Timo Soini, Jussi Niinistö, Pekka Haavisto, Antti Kaikkonen, Jarmo Lindberg ja Alexander Stubb.

Lisäksi teos raottaa Suomen ja Venäjän poliittisten suhteiden hoidon erikoispiirteitä. Miksi Venäjän valtiojohto halusi Suomen-vierailulla erityisesti Koskenkorvaa eikä vodkaa? Entä miksi Vladimir Titov lähetti synttärionnittelut Timo Soinin tyttärelle?

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

12h 39min

Sivua:

244

Kielet:

suomi

Julkaistu:

20.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Into Kustannus

ISBN Äänikirja:

9789523932753

E-kirjan kustantaja:

Into Kustannus

ISBN e-kirja:

9789523932760

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Suomen salattu tie Natoon – E-kirja, Äänikirja

Erinomainen!

Isi ja äiti

Erittäin kiinnostava, ja kun asiat esitetään näin koottuna, on helppo saada kokonaiskuva viime vuosien Rumbasta. Miinuspuolella on tekstin ajoittainen raskaus. Poliitikkojen suorat sitaatit saattavat olla niin kapulakielisiä, että pitää pysähtyä lukemaan lause useaan kertaan.

Marketta

Lähes 5*, mutta useat toimittajan oman egon pönkittämiset "sivulauseina" vei hieman makua. Yleisarvosana kuitenkin 4/5.

toni

Pysäyttävä teos.

ARI