Suruaika päättyy, Kuhala
    
Jaa kirja    

Mitä tapahtui Sieppijärven tiellä, miksei Kuhala muista mitään?

Yksityisetsivä Kuhala herää sairaalavuoteelta keskelle painajaista: viisikymmentävuotissyntymäpäivät ja kihlajaiset länsilappilaisessa erämaakämpässä ovat vaihtuneet muistinmenetykseen ja elämää on ruvettava kasamaan vähin erin, pää urheassa etulinjakääreessä.

Kuhala ei kuitenkaan tyydy mustaherukoiden poimimiseen perintömökkinsä puskista vaan suuntaa pohjoiseen ystävänsä Perttu Kanen kanssa etsimään vastausta murhenäytelmäänsä. Mutta piinaa ei helpota edes kissalinnan kellarista löytyvä ruumis, Paljakan kylän hämäräperäiset silmäätekevät, sen paremmin kuin hieman ronskilla reseptillä värkätyt kotitekoiset pommit, joiden lennättämissä sirpaleissa riittää väistelemistä. Kun Kuhala ja Kane laskevat kitarat käsistään Vaskoolin ja leukun lauluillan tähtivieraina, ratkaisun hetket lähenevät.

Markku Ropponen on jälleen kirjoittanut taiten punotun, jännittävän ja haikeanhirtehisen rikosromaanin, jonka joutuisissa käänteissä ei ennätä juuri ihailla revontulia eikä vaipua suopursuhuumaan.

Markku Ropponen (s. 1955) on Jyväskylässä asuva kirjailija. Hänet tunnetaan eritoten kiitetyistä ja palkituista dekkareistaan.

Näytä lisää