Susikoira Roi ja karkulainen
      
Jaa kirja    
Tomi on ystävystynyt pelastamansa saksanpaimenkoiran kanssa – ja antanut sille nimeksi Roi. Roi on poikkeuksellisen fiksu koira, uskollinen ystävä ja aina valmiina toimimaan.
Yöt ovat jo kylmiä ja joulu koputtelee oven takana, kun Tomin kotikaupungissa tapahtuu kummia. Kajsa-niminen tyttö on lähtenyt karkuteille, eikä kukaan tiedä tytön tarkkaa olinpaikkaa. Kun Tomi ja Roi ryhtyvät selvittämään Kajsan mysteeriä, kumppanukset eivät taistele ainoastaan aikaa ja kylmää säätä vastaan. Kajsan tapaukseen liittyy nimittäin myös joukko rikollisia.
”Susikoira Roi ja karkulainen” on Jorma Kurvisen nuorisoromaani vuodelta 2002. Se on osa suosittua ”Susikoira Roi” -kirjasarjaa, jossa on 20 osaa. Kirjasarjasta on tehty myös TV-sarja 1980-luvulla.
Tuhopolttoja, rikoksia, mystisiä katoamisia... teinipoika Tomi ja hänen paras ystävänsä Roi-koira ratkovat mysteereitä rakastetussa kirjasarjassa. Jorma Kurvinen (1931–2002) oli suomalainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti ”Susikoira Roi” -nuortenkirjasarjasta. Kurvinen julkaisi myös aikuisten romaaneja. Hän työskenteli toimittajana Uudessa Oulussa ja kaunokirjallisuutta julkaisevassa Nyyrikissä, mutta jäi päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1978. Kurvinen sai Valtion kirjallisuuspalkinnon kolmesti.
Näytä lisää