Syvään päähän

Syvään päähän

Muistelmani

Tietoa kirjasta

Epätodennäköinen ministeri kertoo miltä politiikka oikeasti tuntuu.

Entinen työministeri Jari Lindströmin kertoo avoimesti ja itseään säästämättä miltä tuntui nousta irtisanotusta paperimiehestä valtakunnan huipulle ja takaisin.

Kun Jari Lindström sai vuonna 2006 potkut Voikkaan paperitehtaalta, kukaan tuskin arvasi että työttömästä paperimiehestä tulisi yhdeksän vuotta myöhemmin työ- ja oikeusministeri. Matka on ollut pitkä ja kyyti välillä hurjaa. Lindströmin poliittisen uran varrelle mahtuvat niin maahanmuuttokriisi, perussuomalaisten hajoaminen, henkilökohtainen burnout kuin vihatun aktiivimallin läpivieminen. Epäsuositun hallituksen ministerinäkin Lindström nautti arvostusta yli puoluerajojen. Hänen toimintaansa on leimannut epäpoliitikkomainen rehellisyys ja rohkeus seisoa vaikeiden päätösten takana, vaikka vatsanpohjasta onkin välillä kouraissut. Kirjassaan Lindström kertoo avoimesti miten ja miksi näin kävi – ja miltä kaikki tuntui.

Jari Lindström (s.1965) on kuusankoskelainen paperimies, joka liittyi perussuomalaisiin tultuaan irtisanotuksi Voikkaan tehtaalta 22 vuoden uran jälkeen. Sittemmin hänet valittiin Kouvolan kaupunginvaltuustoon sekä eduskuntaan, jossa hän oli kahden vuoden ajan perussuomalaisten ryhmän puheenjohtaja. Vuonna 2015 hänestä tuli Sipilän hallituksen työ- ja oikeusministeri, kunnes hän sai burnoutin ja luopui oikeusministerin salkusta jatkaen työministerinä loppuun saakka. Lindström on innokas voimailun ja lukemisen harrastaja.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Syvään päähän