Ta mig tillbaka

Ta mig tillbaka

Tietoa kirjasta

Finn och Layla är unga, förälskade och på semester. De kör på motorvägen närFinn bestämmer sig för att stanna på en rastplats och gå påtoaletten. Han hoppar ur bilen, låser dörren efter sig och gå in.När han kommer tillbaka är Layla borta och hon syns aldrig mertill. Det var den historien Finn berättade för polisen. Men det ärinte hela historien.

Tio år senare är Finn förlovad med Laylas syster Ellen. Deras gemensamma sorg överdet som hände Layla har fört dem samman, och nu tänker defortsätta ihop. Men Layla ligger ändå alltid mellan dem, mer än någonsin nu när de ska gifta sig

Och sedan, en kort tid före bröllopet, får Finn ett telefonsamtal. Någon från hansförflutna har sett Layla mitt på ljusan dag. Efter detinträffar även andra märkliga händelser: försvunna föremålfrån Laylas förflutna dyker upp runt Finns och Ellens hus. Detkommer e-brev från främlingar som verkar veta för mycket. Hemligameddelanden, ledtrådar, varningar. Om Layla lever och är Finnpå spåren vad vill hon? Och hur mycket vet hon?

Vi befinner oss i spänningslitteraturens guldålder nu, tack vare fantastiska böckersom Ta mig tillbaka.
Lee Child

En ny och beroendeframkallande stämma inom spänningslitteraturen.
Sophie Hannah

Efter detta kraftprov i den psykologiska spänningens marker kommer läsaren attifrågasätta allting.
Good Morning America

Den som älskar intelligent psykologisk spänning kommer att fåsitt lystmäte.
Publishers Weekly

Boken är så ruggigt stark att jag blir svettig!
Agneta Norrgård, SVT Go’kväll (Bakom stängda dörrar)

Bästsäljande författaren B. A. Paris växte upp i England men har bott i Frankrike under största delen av sitt liv. Bakom stängda dörrar är hennes debutroman, och den har sålt i över 1 miljon exemplar.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ta mig tillbaka