Taistelu Suomesta 1939-1940- Gordon F. Sander

Arvostelu 4.4
19h 39min
433 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Ylistyslaulu suomalaiselle puolustustahdolle ja sotilastaidolle.

Yhdysvaltalaisen Gordon F. Sanderin teos talvisodasta kertoo, kuinka pystypäinen kansa torjui ylivoimaisen vihollisen ja herätti koko maailman ihailun.

Romaanimaiseksi, lähes elokuvalliseksi kehutussa tietokirjassaan Sander kuljettaa lukijaa Karjalan jäisten korpien mottitaisteluista Mikkelin päämajan sikarinkäryiseen karttahuoneeseen ja kotirintaman arkihuolista Moskovan, Lontoon ja Washingtonin diplomaattisiin keskusteluihin. Sander näyttää rinnan sekä ihmisten ponnistelun että sodan laajemman kulun ja saa lukijan ymmärtämään, mistä aineksista talvisodan ihme syntyi.

”Teoksessa yhdistyy loistava kirjoitustyyli, jota korostaa erinomainen Arto Häilän suomennos, ja vankkumaton faktapohja.” Turun Sanomat, STT

”Vaikka lopputulos on meille suomalaisille itsestäänselvyys, kohtalonkäänteiden dramaattisuus saa suuren näytelmän luonteen. Lukijalle avautuu niin suomalaisten kuin neuvostoliittolaisten sotaa johtavien aivoitukset siinä missä jäätävässä poterossaan tutisevan sotilaankin kauhukuvat.” Markku Jokipii, Verkkosanomat

Gordon F. Sander on yhdysvaltalainen toimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut viisi kirjaa ja ollut Pulitzer-ehdokkaana. Sander asuu Riiassa ja toimii Baltian-kirjeenvaihtajana useille yhdysvaltalaisille laatulehdille. Suomessa on hän vieraillut säännöllisesti 1970-luvulta lähtien.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Arto Häilä
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
19h 39min
Sivut:
433
Kielet:
suomi
Julkaistu:
9.10.2020
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510462058
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510462065

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Taistelu Suomesta 1939-1940 – Äänikirja, E-kirja

Laaja-alaisin ja lähes täydellisen monipuolisesti Talvisotaa käsittelevä teos, jonka olen lukenut / kuunnellut👍👍

Timo

💪🏾

Jesse

Jj

Tuomas

Hyvä tietoteos

Hannu

Ihan ok kirja, joka antaa kyllä kuvan talvisodasta. Melkoisen poukkoileva sisältö.

Harri

Hyvä kirja talvisodasta kiinnostuneille. Laaja taustoitus myös maailmalta.

Mikko

Perusteellinen ulkopuolisen arvio talvisodasta. Kuvaa hyvin sota-ajan vaikeita päätöksiä, joista ei aina voida valita parasta vaihtoehtoa , koska kaikki ei ole itsestä kiinni. Hyvin kirjoitettu.

Pentti

Hyvä pää

Kari

Vaikuttava

Vaikuttava kuvaus talvisodasta. Itse tykkäsin erityisesti ulkomaisten toimittajien näkökulmasta - kiehtovaa. Myös politiikan käänteitä avattiin taitavasti. Jossain vaiheessa kerronta tuntui hieman turhan hitaalta, kun sodankin vaiheet jumittivat.

Isä Oskari

Valaiseva ja ajankohtainen kooste

Tämän intensiivisen ja tosiasioihin perustuvan kirjan soisi jokaisen lukevan perusteoksena.

Esko

Mielenkiintoinen, hyvä kirja. Suosittelen historiasta kiinnostuneille. Lukijan tapa pärisyttää r-kirjainta hieman häiritsi. Muuten lukija oli varsin ok.

Mervi

Onnistunut kokoelma, muutamalla outoudella

Kattava kuvaus Talvisodan kulusta, joka kuvaa myös siviilien sekä ulkomaalaisen lehdistön kokemuksia konflikista. Kirjailija sortuu ajoittain hämmentävään nationalistiseen hurmokseen vaikka onkin amerikkalainen, joka kummeksuttaa suomalaista kuuntelijaa. Kirjailija vaikuttaa myöskin vetävän melko paljonkin kotiin päin ylikorostamalla Amerikasta saapua apua ja vähättelemällä muualta tulleen avun määrää

Eerik

Fc

Juha

Paljon on tehty taustatyötä tähän kirjaan. Avaa uusia näkökantoja tapahtumalle. Lukijan ääni on selvää ja sopii sisältöön.

Jukka

Objektiivinen

Erittäin objektiivinen ja analyyttinen kirja Talvisodasta sekä sodan ajan tunnelmista.

Aleksi