Taistelu Suomesta 1939-1940
  
Jaa kirja    

Ylistyslaulu suomalaiselle puolustustahdolle ja sotilastaidolle.

Yhdysvaltalaisen Gordon F. Sanderin teos talvisodasta kertoo, kuinka pystypäinen kansa torjui ylivoimaisen vihollisen ja herätti koko maailman ihailun.

Romaanimaiseksi, lähes elokuvalliseksi kehutussa tietokirjassaan Sander kuljettaa lukijaa Karjalan jäisten korpien mottitaisteluista Mikkelin päämajan sikarinkäryiseen karttahuoneeseen ja kotirintaman arkihuolista Moskovan, Lontoon ja Washingtonin diplomaattisiin keskusteluihin. Sander näyttää rinnan sekä ihmisten ponnistelun että sodan laajemman kulun ja saa lukijan ymmärtämään, mistä aineksista talvisodan ihme syntyi.

”Teoksessa yhdistyy loistava kirjoitustyyli, jota korostaa erinomainen Arto Häilän suomennos, ja vankkumaton faktapohja.” Turun Sanomat, STT

”Vaikka lopputulos on meille suomalaisille itsestäänselvyys, kohtalonkäänteiden dramaattisuus saa suuren näytelmän luonteen. Lukijalle avautuu niin suomalaisten kuin neuvostoliittolaisten sotaa johtavien aivoitukset siinä missä jäätävässä poterossaan tutisevan sotilaankin kauhukuvat.” Markku Jokipii, Verkkosanomat

Gordon F. Sander on yhdysvaltalainen toimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut viisi kirjaa ja ollut Pulitzer-ehdokkaana. Sander asuu Riiassa ja toimii Baltian-kirjeenvaihtajana useille yhdysvaltalaisille laatulehdille. Suomessa on hän vieraillut säännöllisesti 1970-luvulta lähtien.

Näytä lisää