Taistelulähetti- Veli Ranta-Ojala

Arvostelu 3.9
4h 30min
bookCoverFor

Yhteenveto

Heinäkuun lopulla 1941 sotamies Taneli Kaappola saa määräyksen komppanianpäällikkö Tikkasen lähetiksi itärajalle. Taistelut Tyrjän kylän valtaamiseksi ovat juuri alkamassa, ja Isä-Tikkanen miehineen määrätään hyökkäyksen kärkeen.

Taistelut verottavat ankarasti JR 7:ää mutta antavat myös menestystä ja kunniakkaan Tyrjän Rykmentin maineen. Taistelulähettinä Kaappola toimii rämäkän Isä-Tikkasen varjona ja oikeana kätenä. Tehtävässään hän joutuu moniin kiperiin tilanteisiin, ja kesällä 1942 hän haavoittuu vaikeasti. Toipumislomalla Taneli tapaa Helvin, joka antaa hänen elämälleen vakaan suunnan.

Taneli ja Helvi sopivat kesän 1944 juhannushäistä. Kohtalo on päättänyt kuitenkin toisin. Kranaatinsirpale Siiranmäessä tekee pahaa jälkeä, ja alkaa vuosia kestävä sairaalakierre, mutta Taneli ja Helvi eivät luovuta.

Taistelulähetti (2021) on Veli Ranta-Ojalan tosipohjainen sotaromaani Tyrjän ja Karjalan kannaksen ankarista taisteluista jatkosodassa. Se on myös vaikeasti haavoittuneen Taneli Kaappolan selviytymistarina. Teos perustuu JR 7:ssä taistelleen sotilaan kokemuksiin ja yleiseen sotahistoriaan.

Veli Ranta-Ojala on kirjailija, joka tunnetaan erityisesti sotaromaaneistaan. Hän on saanut vuonna 2003 Chydenius-kirjallisuuspalkinnon.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
4h 30min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
2.11.2021
Äänikirjan kustantaja:
Saga Egmont
ISBN Äänikirja:
9788726947496

© Saga Egmont (Äänikirja)