Takuumies – kertomus sodasta

- Jorma Kurvinen

Arvostelu 3.6
6h 26min
142 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Rivimies Esko Hirvilammi odottaa junakyytiä rintamalle joukkuetovereidensa kanssa. Juuri ennen junan lähtöä he lastaavat luvatta kyytiin myös kahvia ja soppatykin. Näin käynnistyy elämänmakuinen tarina rintaman arjesta pienine ja suurempine sattumuksineen.

Sota ja sodan arki tulevat lähelle rivimiesten kokemusten kautta. Sotilaita piinaavat muun muassa väsymys ja ruoan epätasainen saanti. Ylemmän tahon päätöksillä on suorat seuraukset olosuhteisiin. Kertomuksesta huokuu kunnioitus rivimiehiä kohtaan, eivätkä asioiden nurjat puoletkaan jää pimentoon. Miten Eskon käy, kuinka sota hänen osaltaan päättyy?

Alun perin vuonna 1996 julkaistu "Takuumies" perustuu jatkosodassa rivimiehenä palvelleen Esko Hirvilammen muistelmiin ja muistiinpanoihin.

Suomalainen Jorma Kurvinen (1931–2002) tuli tunnetuksi Susikoira Roi -nuortenkirjasarjastaan ja sotaromaaneistaan. Ennen ryhtymistään päätoimiseksi kirjailijaksi Kurvinen työskenteli toimittajana. Häneltä on ilmestynyt myös tietokirjoja. Kurvinen sai Valtion kirjallisuuspalkinnon kolme kertaa.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
6h 26min
sivua E-kirja:
142
Kielet:
suomi
Julkaistu:
3.3.2021
Äänikirjan kustantaja:
Saga Egmont
ISBN Äänikirja:
9788726845570
E-kirjan kustantaja:
Saga Egmont
ISBN E-kirja:
9788726356823

© Saga Egmont (Äänikirja)

© Saga Egmont (E-kirja)