Taltuta klassikko goes länsimainen kirjallisuus

- Maria Laakso

Arvostelu 4.3
7h 51min
173 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kaikkien aikojen hauskimman klassikontaltutusoppaan itsenäinen jatko-osa!

Mikä on Danten Helvetin kammottavin kidutusmuoto? Päättikö Hamlet lopulta olla vai ei? Miksi Don Quijote vihaa uusiutuvia energiamuotoja? Miten ylpeys ja ennakkoluulo liittyvät toisiinsa? Tuleeko hän huomenna vai eikö hän tule? Tästä kirjasta löytyy vastaus näihin ja moneen muuhun kiperään klassikkokirjalliseen kysymykseen.

Klassikko on tunnetusti teos, joka ei ikinä saa sanottua sanottavaansa loppuun, vaan vielä kolmensadan vuodenkin päästä ilmestymisestään se pihisee, että hei näinkin voi ihmisenä olemista ajatella. Tämä opus kaappaa lukijansa viihdyttävälle aikamatkalle halki kirjallisuushistorian. Urakan päätteeksi lukija hallitsee etu-, taka- ja sivuperin kaikki kirjallisuushistorian käänteet, koulukunnat ja ismit keskiajasta postmodernismiin.

Valtavasti huomiota saaneen ja lasten ja nuorten Finlandia-ehdokkaanakin olleen Taltuta klassikko -tietokirjan (2019) itsenäinen jatko-osa tarjoilee tarkasti valikoituja klassikoita ja esittelee ne railakkaan humoristisesti – houkutellen samalla lukemaan ja tulkitsemaan. Tervetuloa kyytiin!

Maria Laakso (s. 1982) on tamperelainen kirjallisuudentutkija, kirjoittaja ja kirja-alan jokapaikanhöylä, mutta ennen kaikkea hervoton humoristi ja lajin asiantuntija. Laakson mielestä hauska tyyli ja tiukka sisältö eivät sulje toisiaan pois. Vakiintunutta klassikkokuvastoa uudelleen versioi teräväkynäinen sarjakuvataiteilija Johanna ”Roju” Rojola.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

7h 51min

Sivua:

173

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

28.10.2021

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520431860

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520431853

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Taltuta klassikko goes länsimainen kirjallisuus – E-kirja, Äänikirja

Tutuksi

Verraton kirja nykynuorille ja aikuisillekin!

Seppo