Tammettu virta- Kalle Päätalo

Arvostelu 4.4
24h 53min
660 Sivut
Iijoki
bookCoverFor

Yhteenveto

Iijoki-sarjan toinen osa on herkkävaistoinen lapsuuskuvaus, avioliittoromaani ja oivaltava kuvaus suomalaisesta melenmaisemasta.

Koti, isä ja kansakoulu ovat Kallen elämän kiintopisteitä. Matka kouluun järven yli ei ole pitkä, mutta siellä odottaa aivan toisenlainen maailma isojen poikien ja opettajan ristitulessa. Kotona määrää voimakas ja ristiriitainen isä, joka savotoilla ollessaankin hallitsee kodin tunnelmaa.

Tammettu virta piirtää rehellisen kuvan Päätalon perheestä, ja vanhempien avioliiton kuvaus on tarkkanäköisimpiä, mitä suomalaisessa kirjallisuudessa on nähty. Kalle Päätalon mestarillinen Iijoki-sarja on kuulunut suomalaiseen sielunmaisemaan jo vuosikymmeniä. Se kertoo meille, keitä me olemme ja mistä me olemme tulleet. Päätalon hurjuus ja huumori, rehevä kieli ja aseistariisuva rehellisyys saavat tekstin tuntumaan vatsanpohjassa saakka. Hermannin ja Hiltu-Jakin kaltaiset, lempeän terävästi kuvatut hahmot eivät ehkä sittenkään ole kovin kaukana meistä itsestämme
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Sarja:
Osa:

2

Äänikirjan kesto:
24h 53min
Sivut:
660
Kielet:
suomi
Julkaistu:
11.7.2022
Äänikirjan kustantaja:
Gummerus
ISBN Äänikirja:
9789512430987
E-kirjan kustantaja:
Gummerus
ISBN e-kirja:
9789512095735

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tammettu virta – Äänikirja, E-kirja

Aiemmin osittain tuttu kirja, lukeminen joskus takkusi, mutta mukava kuunnella. Lukija tekee kirjasta ihan mukaansatempaavan.

Taimi

Selkosten kansan kuvausta parhaimmillaan

Petri

☺️

Jari

Hyvä oli

Kalle

Enpä olisi uskonut miten mielenkiintoinen voi Iijoki -sarja olla kuunneltuna. Onneksi näitä on lisää kuunneltavaksi. Lukija on myös hyvä, koska ei näyttele vaan lukee kuten pitääkin.

Tuula

Toivoisin lukijan sanovan sanan 'savotta' niin kuin se kirjoitetaan, eikä"savota"

Marianne

Hyvä

Päivi

Lukija paras, mitä oon kuullut. Murteella kirjoitettu hauska ja mukaansa tempaava kirja.

Ritva

Ok

Tuula

👍

Ville

Ei yhtään huonompi kuin sarjan ensimmäinen teos. Tämä tuntuu vievän mukanaan.

Lasse

Huippu lukija nostaa Päätalon tekstistä esiin uusia ulottuvuuksia. Taivalkosken seuvun kieli Kamulan lukemana on rikasta ja nautittavaa. Kieli on rikasta ja parhaimmillaan puhuttuna. Kamalan suussa teksti taipuu puheeksi. Lisäksi hän ei erehdyksessä näyttelemään. Kiitos Gunerukselle äänikirjojen tuotannosta ja lukijalle aidosta kielestä. Se on synnyinselkosen lahja meille kuulijoille!

Pekka

Kirja aivan priimaa. Lukija nyt viisi tähteä koska kehittynyt huomattavasti edellisestä osasta 👌

Ville

Taattua Päätaloa

Antti

Loistavaa kielen/murteen käyttöä ja Hienoa kuvausta eri ammattiryhmien , perheiden elintaso erojen ja koulutus erojen vaikutusta aikaisempaan yhteiskuntaan

Seppo