Tänään olen elossa

Kuolevan miehen päiväkirja

Arvostelu 4.2
9h 13min
224 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Aki Hintsan viimeinen vuosi.

Kun aika käy vähiin, mitkä asiat elämässä lopulta ovat merkityksellisiä?

Yksi heinäkuinen iltapäivä vuonna 2015 muutti kaiken. F1-kuljettajien luottolääkärinä tunnetuksi tullut Aki Hintsa valitteli kollegalleen selkä- ja vatsakipuja ja sai ohimennen tehtyjen testien jälkeen järkytyksekseen kuulla sairastavansa haimasyöpää. Diagnoosin saatuaan Hintsa istui tunnin toimistossaan kaikessa hiljaisuudessa ja tuijotti eteensä. Hänen elämäntyönsä oli ollut muiden ihmisten auttaminen ja paremman elämän tarjoaminen yrityksensä asiakkaille, mutta koskaan aikaisemmin hän ei ollut pystynyt analysoimaan omaa elämäänsä niin selkeästi kuin nyt. Pysäyttävä uutinen pani elämänarvot kertaheitolla uusiksi.

Aki Hintsan viimeiseksi jääneen vuoden päiväkirjoihin pohjautuva Tänään olen elossa on avoin kertomus arvostetun lääkärin kamppailusta syöpää vastaan; se on syvästi koskettava kuvaus toivosta ja ilosta, takaiskuista ja raastavasta surusta sekä perimmäisistä elämänarvoista.

Aki Hintsa (1958–2016) oli ennalta ehkäisevään terveydenhuoltoon keskittynyt lääkäri, joka toimi yksitoista vuotta Formula ykkösissä lääkärinä ja valmentajana. Vuonna 2008 Hintsa perusti Hintsa Performance -hyvinvointiyrityksen, jonka tavoitteena on parantaa kokonaisvaltaisella ja yksilöllisellä tavalla asiakkaidensa henkistä ja fyysistä suorituskykyä sekä elämänlaatua.

Oskari Saari (s. 1975) on vastaava tuottaja, tietokirjailija ja toimittaja, joka tuli Suomessa tunnetuksi F1-kilpailujen selostajana. Saaren kirjoittamaa, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvää teosta Aki Hintsa – Voittamisen anatomia on myyty yli 190 000 kappaletta, ja se on yksi 2000-luvun myydyimpiä suomalaisia kirjoja.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

9h 13min

Sivua:

224

Kielet:

suomi

Julkaistu:

26.8.2021

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510475706

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510475690

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tänään olen elossa –
E-kirja, Äänikirja

Erilainen, tasapainoinen kirja.

Elina

Aivan mahtava

TIIA

Hyvä

Paula

Kiitos! Ehkä paras ja vaikuttavin koskaan lukemani kirja. Pidin Voittamisen anatomiaa niin hyvänä, etten odottanut kuulevani jotain vielä syvemmin koskettavaa. Tunteikas ja aito kokemus. Tämä pitää kuunnella uudestaan. 🙏🏻

Laura