Tappajat

Suurpetojen kilpajuoksu ravintoketjun huipulle

Arvostelu 4.3
13h 40min
304 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Ennennäkemätön kertomus suurpetojen elämästä.

Miltä maailma näyttää suurpetojen silmin? Voimmeko nähdä suurpedoissa oman tulevaisuutemme?

Kertomus elämästä suuren susilauman reviirillä luontokadon ja ilmastonmuutoksen myllätessä ympärillä. Ihmisen menestys lajina rakentuu ylivertaiseen kykyyn tappaa muita, mutta tarve hallinnoida ympäristöä muodostaa elämän olemassaololle valtavan uhkan. Uudella tekniikalla otetut valokuvat ovat ennennäkemätön näyteikkuna suurpetojen arkeen piilossa katseiltamme.

Antti Haataja on suurpetoihin, luontokatoon, ilmastonmuutokseen ja pohjoiseen luontoon erikoistunut tietokirjailija ja valokuvaaja. Hän sai Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon vuonna 2019 teoksesta Pohjoinen ja kunniamaininnan WWF:n vuoden luontokirjakilpailussa vuonna 2018 arvoteoksesta Tuulessa roihuaa maa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

13h 40min

Sivua:

304

Kielet:

suomi

Julkaistu:

10.1.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520441630

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520441623

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tappajat –
Äänikirja, E-kirja

Erinomaisen hyvä, silmiä avaava kirja! Luonto ansaitsee tämän. Lopultakin aika ymmärtää mitä luonto ja sen ahdinko merkitsee meille ja maailmalle.

Jukka

Huh, miten tärkeä kirja! Suurpetojen kohteluun totisesti tarvitaan parannuksia. Tätä ei voi kuin suositella!

Sirpa

Ajatuksia herättelevä kirja! Tykkään.

Taneli

Tieteelle oudosti käytetään "hän" muotoa,vaikka tieteessä käytetään harvoin edes ihmissubjekteista muotoa he/she. Lähteet esitetty hyvin,vaikkakaan väitteitä ei ole kohdistettu yksittäisiin viitteisiin ja tieteellisiin julkaisuihin. Viittaukset twitteriin ja henkilökohtaisiin tiedonantoihin on vaikuttavuudeltaan merkityksetöntä ja keskittyy liikaa kirjoittajan itse muodostamiin päättelyihin. Suden arvoa valkohäntäpeura kolareihin ei voi laskea mainittuun lähteeseen tukeutuen. Susien hiilensidonta kohta ei vakuuta,koska tähän liittyy monta epävarmuus tekijää ympäristössä. Mikäli hirvi esitetään suurena ilmastohaittana,niin susikannan lisääminen on ongelmallinen päästöille <-selkeä ristiriita.Tietokirjaksi tästä ei tässä muodossa mielestäni kokonaisuudessaan kuitenkaan ole ja viihteeksikin liian "mutkat suoriksi ja vauhdilla vatukkoon" päättelyketjuja.

Timo