Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia

Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia

Talouskriisistä tasa-arvon kriiseihin

Tietoa kirjasta

Miten talouskriisi vaikuttaa tasa-arvoon? Muuttuuko tasa-arvo-oikeus, kun politiikka muuttuu? Ketkä ovat nykyajan feministisiä toimijoita? Jakaako vanhuus ihmiset voittajiin ja häviäjiin? Tasa-arvolla on nykypolitiikassa tärkeä symbolinen merkitys, mutta vaikuttaako siihen mitenkään, ketkä hallituksessa istuvat?

Tasa-arvolla on takanaan myrskyisä vuosikymmen. Sitä ovat ravistelleet muun muassa konservatismin ja oikeistopopulismin nousu sekä muutokset työmarkkinoilla ja hoivan alalla. Rasismi ja sukupuolen moninaisuus ovat monimutkaistaneet tasa-arvopolitiikkaa. Tasa-arvo koskettaa jokaista, ja sitä pidetään tärkeänä asiana, mutta moni siihen liittyvä kysymys on yhä ratkaisematta.

Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia tarjoaa kattavan ja asiantuntevan katsauksen nykyiseen tasa-arvopolitiikkaan arvioimalla sen saavutuksia, pysyvyyttä ja muutoksia. Erityisesti teos pureutuu suomalaisen tasa-arvopolitiikan uusiin tuuliin, sokeisiin pisteisiin ja haasteisiin. Samalla se opastaa lukijansa kriittisen tasa-arvolukutaidon äärelle.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia