Tästä on vaikea puhua- Emilie Pine

Arvostelu 4
5h 4min
123 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Intiimit ja omakohtaiset kirjoitukset käsittelevät naiseutta ja perhettä paljastaen ihmisen häpeän ja haurauden.

Siskokset löytävät isänsä korfulaisesta sairaalasta vailla hoitoa ja ihmisarvoa. Itsepäinen isä ei edes halua hoitoa, saati palata kotiin Irlantiin, mutta ei häntä voi hylätä sairaalasänkyynkään.
Isän alkoholismi on yksi Emilie Pinen kirjan kipeistä aiheista - niistä joista on vaikea puhua. Pine käsittelee mieltä ravistelevia kysymyksiä kirjoittaessaan vanhempiensa erosta, rajuista teinivuosistaan, -lapsettomuudestaan sekä kokemastaan seksuaalisesta väkivallasta. Lopulta hän kirjoittaa myös lohdusta.
Tästä on vaikea puhua on havahduttava kirja kaikille, jotka miettivät, ovatko he tarpeeksi naisellisia tai miehekkäitä, tarpeeksi haluttavia tai älykkäitä, tarpeeksi kilttejä tai rohkeita.

Emilie Pine on nykydraaman apulaisprofessori University College Dublinissa. Hän on julkaissut niin tieteellisiä kuin kaunokirjallisiakin teoksia. Tästä on vaikea puhua valittiin Irlannissa vuoden kirjaksi 2018, ja se on herättänyt valtavasti huomiota ympäri maailmaa.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Karoliina Timonen

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

5h 4min

Sivut:

123

Kielet:

suomi

Julkaistu:

12.6.2020

Äänikirjan kustantaja:

Otava

ISBN Äänikirja:

9789523007253

E-kirjan kustantaja:

Otava

ISBN e-kirja:

9789523006898

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tästä on vaikea puhua – E-kirja, Äänikirja

Upea!

Sarita

Hyviä juttuja, mutta kirjalla ei ole rakennetta. Ajatuksia.

Sonja

Minä pidin kirjasta todella paljon, koska minua kiinnostaa naisten elämät ja mitä he ovat kokeneet. Lukijan ääni olisi voinut olla leppoisampi.

Veera

Koskettava tarina virheiden ja heikkouksien kohtaamisesta, murtumista ja lopulta itsensä hyväksymisestä ja arvostuksesta

Viola

Hyviä tekstejä

Karoliina

Tämä kirja oli minulle tärkeä, koska se sanoitti monia asioita, joita itsekin olen kohdannut. Elämässäni on monia samankaltaisuuksia kirjailijan kanssa ja koen, että itseymmärrykseni parani kirjan lukemisen myötä. Kirja myös herätti pohtimaan itselleni tapahtuneita asioita ja omia vanhoja tulkintoja niistä. Lukija oli mielestäni juuri sopiva tähän kirjaan.

Eeva

Aivan paska kirja. Lukijalle pisteet, että jaksoi lukea kirjan ääneen.

Anne

Kiinnostava ja mukaansatempaava!

Jenni

Raskas henkisesti ja välillä ahdistava. Saattaa johtua siitä, että toi omat teinivuodet mieleen…

Jenni

Upeasti kurjoitettu

Monia koskettavista aiheista.

Irene