Tekoäly ja minä

Ihmisenä tekoälyn aikakaudella

- Petteri Järvinen

Arvostelu 4
10h 41min
206 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Miten ihminen selviää tekoälyn aikakaudella?

Avartava ja koukuttava kirja tekoälystä, aikamme tärkeimmästä teknologiasta, ja sen vaikutuksista työelämään, ihmisyyteen ja uuden oppimiseen.

Digitalisaatio ja tekoäly mullistavat elämäämme kaikilla tasoilla. Koneet ymmärtävät puhetta, kääntävät kieltä, voittavat meidät shakissa, kykenevät luovuuteen ja pystyvät keskustelemaan ihmismäisesti. Järvinen johdattaa lukijansa tekoälyn maailmaan ja osoittaa, että keinotekoisella älyllä on omat rajoituksensa. Ihmisen työllä ja osaamisella tulee aina olemaan paikkansa, kunhan pidämme huolta uuden oppimisesta ja kehitämme omia, ihmiselle tyypillisiä vahvuuksia.

Dipl. ins. Petteri Järvinen (s. 1962) tunnetaan tietotekniikan popularisoijana, joka osaa esittää tekniset asiat ymmärrettävästi ja jopa hauskasti. Ajankohtaiseen ilmiöön tarttuva Tekoäly ja minä on hänen 36. kirjansa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 41min

Sivua:

206

Kielet:

suomi

Julkaistu:

22.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520457594

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520457587

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tekoäly ja minä – E-kirja, Äänikirja

Erinomainen kirja

Olli

Kirja paranee loppua kohti, suosittelen.

Lauri

Helppolukuinen, asiantunteva ja ajatuksia herättävä. Ekskursiot Einsteiniin ja muuhunkin ovat plussaa. Kauneusvirhe: suhteellisuusteoreettinen massan kasvu ei ole eksponentiaalista vaan lopulta vieläkin jyrkempää, kun lähestytään valon nopeutta.

Tapio Tuomi

👍😀

Pekka