Teoriani perheestä- Juha Itkonen

Arvostelu 4.4
9h 25min
191 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Alan solmia luistinten nauhoja, kiristän niitä niin tiukalle kuin saan, ja vuodet virtaavat lävitseni, vilkaisen poikaani, joka onkin minä. Istun toppahousuissani puisen maalin päällä, isä Lake Placid -pipossaan on kyykistynyt eteeni.

Juha Itkonen kuvaa taitavan prosaistin herkkyydellä varttumistaan lapsuudenperheensä esikoisena Hämeenlinnassa sekä vanhemmaksi tuloaan ja perheen dynamiikkaa neljän lapsen isänä.

Kirkkaista muistikuvista sekä kevyistä ja painavista hetkistä kutoutuva kertomus näyttää sukupuoliroolien ja yhteiskunnan muuttumisen 1970-luvulta tähän päivään. Se ei anna kasvatusohjeita, mutta tarjoaa vahvoja samaistumiskohtia.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

9h 25min

Sivut:

191

Kielet:

suomi

Julkaistu:

1.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN Äänikirja:

9789512434763

E-kirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN e-kirja:

9789512434770

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Teoriani perheestä – E-kirja, Äänikirja

Yksi tähti lukijalle tippui taustaäänistä ja hissimusiikista. En kaipaa äänikirjaan sellaista.

Minna

Taattua Itkosta. Lämminhenkinen.

Mauno

Aivan ihana teos! Hauska, surullinen, kaikkea sitä, mitä elämä on. En ole pitkään aikaan nauttinut mistään kirjasta yhtä paljon. Lopussa itkin. Sekä itse tapahtumia että kirjan loppumista.

Leena

Huikea kirja ja erittäin miellyttävä äänikirjatoteutus. Suosittelen!

Hanna

Koskettavaa pohdintaa perheestä ja sen olemuksesta.

Petra

Kaunis ja samaistuttava kuvaus perheestä ja rakkaudesta. Vanhemmuuteen kasvamisesta ja parisuhteesta. Lämmin suositus! Tässä kirjassa kirjailija lukijana on luonteva ja miellyttävää kuunneltavaa.

Päivi

Oivaltavaa tekstiä, johon on helppo samaistua 40+ isänä.

Sami

Todella hyvä

Krista

Ihana positiivinen kuvaus perhe-elämästä. Elämän täyteisestä arjesta!

Annika

Rehellinen, koskettava, vertaistukea vanhemmuuteen tarjoava kirja. Sopi erityisen hyvin kuunneltavaksi; kirjailijan oma ääni ja äänimaisemat taustalla toivat juuri tähän teokseen sopivat autenttisuutta alleviivaavat mausteensa.

Anna

Ihastuttavan elämänmakuista kerrontaa ja itse reflektointia 🤗suosittelen kaikille perheellisille ja niitähän me kaikki olemme tavalla tai toisella 😉

Jaana

Herkkä, rehellinen, syvällinen ja haikean kaunis kirja.

Päivi

Ihanan aito 💚

Sari

Rakastin tätä kirjaa alusta loppuun, tunteiden kuvaamista, sekä onnen- että vääryyden- ja kiukuntunteidenkin. Kirjailijan kanssa jotakuinkin saman ikäiselle tämä palautti mieleeni lapsuuden ja nuoruuden ajat. Tämä kirja sai pysähtymään ja ajattelemaan omaa elämääni läheisteni kanssa. Kävi niin kuin käy parhaiden kirjojen kohdalla- itketti se, että se loppui.

Anna

Hyvä muistutus itselle, että tämän genren kirjoista ei saa oikein mitään. Muistella voi itsekin omaa lapsuuttaan ja lapsuuden perhettä.

Mika