Teoriani perheestä

Arvostelu 4.3
9h 25min
191 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Alan solmia luistinten nauhoja, kiristän niitä niin tiukalle kuin saan, ja vuodet virtaavat lävitseni, vilkaisen poikaani, joka onkin minä. Istun toppahousuissani puisen maalin päällä, isä Lake Placid -pipossaan on kyykistynyt eteeni. Juha Itkonen kuvaa taitavan prosaistin herkkyydellä varttumistaan lapsuudenperheensä esikoisena Hämeenlinnassa sekä vanhemmaksi tuloaan ja perheen dynamiikkaa neljän lapsen isänä. Kirkkaista muistikuvista sekä kevyistä ja painavista hetkistä kutoutuva kertomus näyttää sukupuoliroolien ja yhteiskunnan muuttumisen 1970-luvulta tähän päivään. Se ei anna kasvatusohjeita, mutta tarjoaa vahvoja samaistumiskohtia.

Juha Itkosen itsensä lukema äänikirja vie rikastetun äänimaailman kautta kirjailijan kotiin, perhe-elämään ja lapsuusmuistoihin.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

9h 25min

Sivua:

191

Kielet:

suomi

Julkaistu:

1.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN Äänikirja:

9789512434763

E-kirjan kustantaja:

Gummerus

ISBN e-kirja:

9789512434770

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Teoriani perheestä –
E-kirja, Äänikirja

Paras äänikirjakokemus pitkään aikaan! Niin koskettavan hienosti kuvailtuja ajatuksia perhe-elämästä.

Eerika

Yksi tähti lukijalle tippui taustaäänistä ja hissimusiikista. En kaipaa äänikirjaan sellaista.

Minna

Aivan ihana teos! Hauska, surullinen, kaikkea sitä, mitä elämä on. En ole pitkään aikaan nauttinut mistään kirjasta yhtä paljon. Lopussa itkin. Sekä itse tapahtumia että kirjan loppumista.

Leena

Rakastin tätä kirjaa alusta loppuun, tunteiden kuvaamista, sekä onnen- että vääryyden- ja kiukuntunteidenkin. Kirjailijan kanssa jotakuinkin saman ikäiselle tämä palautti mieleeni lapsuuden ja nuoruuden ajat. Tämä kirja sai pysähtymään ja ajattelemaan omaa elämääni läheisteni kanssa. Kävi niin kuin käy parhaiden kirjojen kohdalla- itketti se, että se loppui.

Anna