Terapeutti

Terapeutti

Tietoa kirjasta

Piinaava psykologinen trilleri kertoo, miltä tuntuu, kun kaikki ympärillä lakkaa yhtäkkiä olemasta

Helene Floodin esikoisromaani Terapeutti on syvältä viiltävä kertomus ihmismielen hauraudesta hädän hetkellä, ja siitä, mitä kaikkea olemme valmiita tekemään suojellaksemme rakkaimpiamme.

Kolmekymppinen nuorisopsykologi Sara pitää vastaanottoaan perintötalossa, jota hän kunnostaa kunnianhimoisen arkkitehtimiehensä Sigurdin kanssa. Eräänä aamuna jätettyään siirappisen viestin Saran puhelinvastaajaan Sigurd katoaa. Saran yrittäessä selvittää, mitä hänen miehelleen on tapahtunut, valtava talo keskeneräisine huoneineen alkaa tuntua hetki hetkeltä enemmän uhkaavalta kuin kodikkaalta.

Kun menneisyydestä alkaa paljastua kamalia salaisuuksia, Saran elämä ja ajatukset lähtevät syöksykierteeseen. Tavarat talossa vaihtavat paikkaa tai katoavat vain ilmestyäkseen myöhemmin takaisin omille paikoilleen, ja Sara vannoo kuulevansa askelia yläkerrasta keskellä yötä. Voiko hän luottaa omaan muistiinsa? Pystyykö ihmismielen asiantuntija toimimaan rationaalisesti, kun kyse on hänestä itsestään? Ja kaikkein tärkeimpänä: onko Sara turvassa kotonaan?

Norjalainen Helene Flood (s. 1982) on koulutukseltaan psykologi. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2016 aiheenaan väkivalta ja traumaperäinen häpeä sekä syyllisyydentunto. Flood asuu Oslossa aviomiehensä ja kahden lapsensa kanssa. Esikoisromaani Terapeutti oli suurmenestys, jonka oikeudet myytiin kahteenkymmeneenkolmeen maahan jo ennen kirjan julkaisua. Joulukuussa 2023 Floodilta ilmestyy toinen suomennettu teos, Rakastaja.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Terapeutti