Terapia

- Sebastian Fitzek

Arvostelu 3.8
7h 41min
158 Sivua
Fitzek-trillerit
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Särkyneen mielen sirpaleet viiltävät kuin veitsi

Sebastian Fitzekin trillerissä Terapia traumatisoitunut psykiatri joutuu ottamaan epätoivoisen riskin löytääkseen kadonneen tyttärensä.

Kaksitoistavuotiaalla Josylla on selittämätön sairaus, ja lääkärikäynnin aikana hän katoaa jäljettömiin vastaanotolta. Neljä vuotta myöhemmin Josyn isä, psykiatri Viktor Larentz, on vetäytynyt syrjäiselle Pohjanmeren saarelle käsitelläkseen kokemaansa traumaa.

Saarella Viktor saa kuitenkin ovelleen yllättävän vieraan. Kirjailija Anna Spiegel kärsii harvinaisesta skitsofrenian muodosta: hän uskoo kirjoittamiensa henkilöhahmojen tulevan todeksi. Annan viimeisin romaani kertoo tuntemattomasta sairaudesta kärsivästä nuoresta tytöstä, joka katoaa yhtäkkiä jäljettömiin.

Vastahakoinen Viktor suostuu ottamaan Annan potilaakseen epätoivoisena yrityksenä saada selville, mitä hänen tyttärelleen tapahtui. Terapiaistunnot saavat kuitenkin nopeasti erittäin synkän käänteen, kun menneisyyden aaveet nousevat haudoistaan karmivin seurauksin.

Sebastian Fitzekin Terapia on särkyneen mielen veitsenteräviä palasia ravisuttavasti kuvaava trilleri, joka pitää lukijan otteessaan kauhistuttavaan päätökseensä saakka.

Sebastian Fitzek (s. 1971) on Saksan kaikkien aikojen menestynein ja lukuisia kirjallisuuspalkintoja niittänyt jännityskirjailija. Hänen kirjansa löytyvät vuosi toisensa perään myydyimpien kirjojen listan kärkipäästä. Fitzekin kirjoja on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta 36 maassa. Bazar on julkaissut häneltä suomennettuina teokset Potilas, Matkustaja 23, Ikkunapaikka 7A, Terapia, Sielunmurskaaja ja Soittolista. Marraskuussa 2023 ilmestyy suomeksi Unissakävelijä ja keväällä 2024 Peili.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Sanna van Leeuwen

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

7h 41min

Sivua:

158

Kielet:

suomi

Julkaistu:

11.4.2022

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523764729

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523764712

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Terapia – Äänikirja, E-kirja

Mielenkiintoinen kirja, jätti kysymyksiä ja kirja on kuunneltava pian uudelleen.

Tytti

Aika iso pettymys. Jotenkin näillä ulkomaisilla kirjailijoilla on tarve tehdä kirjoista sekavia punoessaan mahtavia juonia. Tätä oli todella vaikea seurata ja loppu oli ennalta-arvattava. Meinasin keskeyttää moneen kertaan, mutta kuuntelin loppuun koska kokonaiskesto vain 8h. Suomalaiset kärkidekkaristit Remes, Soininvaara, Seeck esimerkiksi pyyhkivät aivan lattiaa näillä isoilla nimillä. Todella vaatimaton teos.

Juha-Matti

Loppua kohden huononi.

Laura

Hieman ennalta-arvattava mutta mielenkiintoinen.

RH