Terkuin ope- Aino Leppänen

Arvostelu 4
8h 35min
bookCoverFor

Yhteenveto

Keski-ikää lähestyvä Aisku on kutsumusammatissaan lukion lehtorina, mutta nykyään opettaja tuntuu olevan myös äiti, psykologi, päiväkodin täti ja poliisi. Joskus tekisi mieli antaa tyhmiin kysymyksiin niin kipakka vastaus, että Wilma välkkyisi punaisena. Ja aivan kuin lähiopetuksessa ei olisi tarpeeksi, keväällä 2020 puhkeava pandemia pakottaa opettajan muokkaamaan materiaalinsa muutaman päivän varoitusajalla tietokoneen ruudulle sopivaksi. Onneksi sentään tunnit voi aloittaa aamuteen kera peiton alta.

Kotiarkea tahdittaa yksinhuoltajuus ja lentopallovalmentajan pesti. Parisuhdetta ei oikeastaan ehdi edes kaipaamaan, mutta kun tarjolla on sekä vanhaa suolaa että uuteen lajiin tutustumista, on Suvivirren soidessa Facebookin parisuhdestatusta vähintäänkin vaikea selittää.

"Terkuin ope" on hykerryttävän tarkkanäköinen romaani opettajan työstä 2020-luvun Suomessa. Mitä kaikkea opettajan virkahymyn taakse piiloutuukaan?

Aino Leppänen on kempeleläinen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Pitkään kirjoittamista harrastanut kolmen lapsen äiti harrastaa joogaa, kutoo villasukkia ja pitää laulamisesta.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
8h 35min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
31.3.2022
Äänikirjan kustantaja:
Saga Egmont
ISBN Äänikirja:
9788728245118

© Saga Egmont (Äänikirja)