Terrakottakoira

Terrakottakoira

Tietoa kirjasta

Montalbanon toinen tapaus vie historian hämäriin.

”Kirjat ovat täynnä terävää luonnekuvausta ja sivujuonia, jotka tekevät Montalbanosta hellyttävän inhimillisen. Kuten antipastot, joita Montalbano jatkuvasti nauttii, nämä tarinat ovat kevyitä, helposti sulavia ja jättävät odottamaan seuraavaa ruokalajia.” New York Journal of Books

Komisario Montalbano jatkaa tutkimuksia Sisilian verenkarvaisen auringon alla. Vanhalla mafiosolla on ainakin kolme murhaa tilillään. Yllättäen hän vaatii, että komisario Montalbano pidättää hänet. Mutta pian sen jälkeen roisto menettää henkensä. Ennen kuolemaansa mies ehtii kuitenkin neuvoa Montalbanon mafian asekätkölle. Hyvin piilotetusta luolasta paljastuu vanha hauta, jossa makaavien rakastavaisten ikuista unta vartioi terrakottakoira. Ratkaistakseen tuntemattomien ruumiiden arvoituksen Montalbanon on paneuduttava puolen vuosisadan takaisiin tapahtumiin.

Andrea Camilleri (1925–2019) oli italialainen kirjailija. Hänen tunnetuin hahmonsa komisario Montalbano seikkaili lukuisissa dekkareissa sekä mm. Ylenkin esittämässä televisiosarjassa. Camilleri syntyi Sisiliassa, jonka mafian hallitsemiin maisemiin myös Montalbano-sarja sijoittuu. Viimeiset vuotensa hän vietti Roomassa kirjoittamisen ja elokuvatuotantojen parissa.

suomi