Terveys ja humpuuki

Kaikki mikä parantamisessa on mennyt vikaan

Arvostelu 4.2
18h 4min
458 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Outoa tietoa terveydestä

Tietokirja surkeista parantajista, turhantärkeistä lääkäreistä, potilaiden epätoivosta ja siitä, kuinka hyvinvoinnista tuli Suomessa riidanaihe numero yksi.

Kaikki terveyshumpuukista Suomessa! Menneisyydestä paljastuu meheviä draamoja, petoksia ja väärinkäsityksiä, mutta myös haavoittuvia, hyvää tarkoittavia ihmisiä. Kuka oli Suomen ensimmäinen homeopaatti, ja millaisen sopan hän keitti? Miten valkoinen upseeri Hans Kalm ja musta salva liittyvät toisiinsa? Entä raakaruoka ja natsit? Millaisia lääkkeitä olivat pervitiini ja rimpeliini? Kuinka vanhoja ovat rokotevastaiset salaliittoteoriat?

Juha Matias Lehtonen (s. 1982) on helsinkiläinen uskontotieteilijä ja tiedetoimittaja. Vuodesta 2014 lähtien hän on julkaissut Helsingin Sanomissa artikkeleita terveydestä ja ihmisen käyttäytymisestä. Lehtonen on myös käsikirjoittanut luontodokumenttielokuvat Itämeri (2018) ja Meren uumen (2019). Terveys ja humpuuki on hänen esikoiskirjansa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

18h 4min

Sivua:

458

Kielet:

suomi

Julkaistu:

13.4.2021

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520423155

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520423148

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Terveys ja humpuuki –
E-kirja, Äänikirja

Mielenkiintoinen

Raija

hyvä! kannattaa kuunnella

Kari

Kirjoittaja ei ole selvittänyt faktoja ja on liian kiinni omassa mielipiteessään. Mitään ei voi lausua absoluuttisena totuutena, etenkään jos väite ei nojaa mihinkään muuhun kuin omaan arvioon ja mielipiteeseen. Kirjailija sortuu haukkumaan ja arvostelemaan kaikki, ketkä eivät jaa hänen maailmankatsomustaan. Eri mieltä saa olla, kun sen tekee perustellusti. Kirja olisi voinut olla hyvä, jos kirjoittaja ei olisi sortunut ala-arvoiseen nimittelyyn ja alentamiseen.

Anna

Aiheena mielenkiintoinen, mutta kirjailija toi paikoin hyvinkin hanakasti esille omia mielipiteitään. Olisin toivonut enemmän lukijan älyllistä haastamista muodostaa itse mielipiteensä. Paikoin kritiikki tiettyjä hoitoja kohtaan tuntui myös liian absoluuttiselta: jos hoidosta ei ole näyttöön perustuvaa haittaa, eikä se estä potilasta hakemasta myös lääketieteellistä hoitoa vaivaansa, mitä harmia siitä on ?

Hannamari