Tiikerinkynsi- Wilbur Smith

Arvostelu 4.1
18h
bookCoverFor

Yhteenveto

”Wilbur Smith on mittapuu johon muita verrataan.”
– The Times

1700-luvulla Malabarin rannikko Intiassa vilisee vaaroja: rahanahneita kauppiaita, pelottomia merirosvoja ja miehiä jotka vannovat veristä kostoa. Mutta Courtneyn sukuun syntynyt vaistoaa, että suurin vaara lymyää omassa perheessä. Eeppinen jännitystarina jatkuu!

Tiikerinkynsi vie lukijansa seikkailuun Afrikan eteläisimmästä kärjestä, Arabianmeren myrskyisten vetten kautta vehmaalle Intian rannikolle. Huikea tarina vehkeilystä ja petoksista.

Jäätyään isäpuolen velkojen vuoksi varattomaksi Francis Courtney purjehtii Etelä-Afrikkaan sekä kosto että rikkaudet mielessään. Mutta Cape Townissa paljastuu totuus, jonka jäljiltä Francis on tyrmistynyt ja neuvoton.

Christopher Courtney lähtee maailmalle etsimään omaa tietään ja luopuu etuoikeutetusta asemastaan Bombayn kuvernöörinä. Matkan vaarat ja petokset takovat hänestä lujan soturin, mutta kovettavat myös miehen sydämen ja suistavat hänet yhä pahempaan väkivaltaan ja kavaluuteen. Kun näiden kahden Courtney-miehen polut risteävät, isien synnit muuttavat nuoren polven elämän peruuttamattomasti.

Wilbur Smith syntyi 1933 Keski-Afrikan Rhodesiassa (nyk. Zambia). Smith on yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana kirjoittanut 41 jännitysromaania, joita on käännetty 26 kielelle ja myyty yhteensä yli 130 miljoonaa kappaletta. Smith tunnetaan parhaiten Courtney- ja Egypti-sarjoistaan.

Tom Harper eli Edwin Thomas (s. 1977) on historiallisten romaanien kirjoittaja.

Tiikerinkynsi on 16. kirja Wilbur Smithin suositussa Courtney-sarjassa, joka kertoo afrikkalaisen merkittävän suvun vaiheista 1600-luvun alusta aina 1900-luvun lopulle saakka.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Nina Mäki-Kihniä
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
18h
Kielet:
suomi
Julkaistu:
12.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510476697

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tiikerinkynsi – Äänikirja

Lukijalle pisteet ja tarinakin oli hyvä, harmi ettei näitä ole luettuna enempää ja järjestyksessä

Riitta

Piti hyvin mukana.

Henkka

Loistava kirja. Koukuttaa hyvällä tavalla alusta loppuun saakka!

Janne

😶

Veli

Hyvä kirja mutta tällä kertaa liikaa väkivaltaa. Lukija oli hyvä.

Merja