Tikli

Tikli

Tietoa kirjasta

Suuri tarina oman tien etsimisestä, ystävyydestä, rikollisuudesta ja taiteesta.

”Säkenöivä... Upea dickensiläinen romaani, joka kutoo Tarttin merkittävät tarinankerrontataidot yhteen taivaallisen sinfoniseksi kokonaisuudeksi ja muistuttaa lukijaa siitä, kuinka nautinnollista on uppoutua kirjaan ja valvoa sen parissa koko yö.” New York Times

Newyorkilaisen Theo Deckerin äiti saa surmansa, kun pommi räjähtää taidemuseossa. Isä on jättänyt perheen jo aiemmin, ja 13-vuotiaan pojan on löydettävä itselleen koti. Theon hämmästyttävä odysseia vie hänet hienostoperheeseen, antiikkikaupan tomuntuoksuiseen kellariin, Las Vegasiin juhlimaan uhkapelivoittoja sekä taiderikollisten hämyiseen maailmaan. Valonkipinänä tarinan sydämessä tuikkii Theon salainen aarre ja taakka, pieni 1600-luvun lintumaalaus.

Donna Tartt on syntynyt 1963 Mississippissä. Hän tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi esikoisromaanistaan Jumalat juhlivat öisin (suom. 1993), jota seurasi pitkän odotuksen jälkeen Pieni ystävä (suom. 2003). Tikli, jota Tartt yhtä lailla kirjoitti vuosikymmenen ajan, voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 2013.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tikli