Till havet

- Stefan Lindberg

Arvostelu 3
33min
22 Sivua
Novellix
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Stefan Lindberg hyllades senast för Du vet väl om att du är värdefull, av många utnämnd till en av de bästa romanerna 2014. I Till havet återvänder novellisten Stefan Lindberg till kortformatet, och han gör det med bravur. Novellen är ett komprimerat relationsdrama om fyra systrar: Maria som har reumatism och en make som köper alldeles för mycket katalogprylar på avbetalning; Berit som är äldst och tror att hon vet vad alla tänker och känner; och Stina och Kerstin som har sin bubbla dit ingen annan kommer in, inte ens äkta makar. När en lottovinst kommer in i bilden ställs alla förhållanden på sin spets.

Nu reser sig Stina och säger att nä, nu får jag nog ta och Sen något havssvalt som inget betyder. Ut genom hallen mot farstun så att Berit blir kvar med Maria. Och spekulationerna. Själv har Berit precis fått sina aningar. Och frågar vad det är för sladdar som de inte satt upp ordentligt bakom kaffekokaren. Det är routern, säger Maria. Vad då för något? hör Berit sig själv säga. R o u t e r n, stavar Maria. Den som Kjell har köpt, ler hon, för att ha koll på vad katten gör när ingen är hemma.

Det här är en ljudnovell från Novellix, inläst av författaren själv. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format tryckt bok, e-bok och ljudbok. Läs mer på novellix.se.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Sarja:

Osa:

50

Äänikirjan kesto:

33min

Sivua:

22

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

17.6.2015

Äänikirjan kustantaja:

Novellix

ISBN Äänikirja:

9789175890852

E-kirjan kustantaja:

Novellix

ISBN e-kirja:

9789175890494