Timanttisilmä- Kate Quinn

Arvostelu 4.2
16h 26min
340 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Tositarinaan perustuva koskettava romaani epätoivosta, joka johti sankaruuteen; äidistä, josta tuli sotilas sekä naisesta, joka löysi paikkansa maailmassa ja muutti historian kulun.

Lumipeitteisessä Kiovan kaupungissa hiljainen ja kirjoja rakastava historian opiskelija Mila Pavlitšenko on järjestänyt elämänsä kirjastotyönsä ja pienen poikansa ympärille, mutta sitten Hitlerin hyökkäys Venäjälle muuttaa kaiken. Mila saa kiväärin ja hänet lähetetään sotaan. Pakon edessä kiltistä tytöstä kuoriutuu pelätty tarkka-ampuja, joka sittemmin tunnetaan nimellä Lady Death.

Milasta tulee ylistetty kansallissankaritar ja pian hän huomaa olevansa revitty taistelukentiltä hyväntahdon kiertueelle Yhdysvaltoihin, jossa odottamaton ystävyys Eleanor Rooseveltin kanssa tarjoaa hänelle mahdollisuuden onneen. Mutta kun Milan vanha vihollinen yhdistää voimansa kylmäverisen tappajan kanssa, Mila huomaa joutuneensa ​​elämänsä kuolettavimpaan taisteluun.

*******

Kate Quinn (s. 1981) on yhdysvaltalainen kirjailija ja kerronnan mestari, jonka historiallisia romaaneja on ylistetty aktiivisista naishahmoista ja unohdetun naishistorian nostamisesta esiin. Hänen kirjojaan on käännetty 15 kielelle ja ne ovat yltäneet bestseller-listoille useissa maissa. Quinn asuu Kaliforniassa miehensä ja kolmen koiransa kanssa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Pirjo Lintuniemi

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

16h 26min

Sivut:

340

Kielet:

suomi

Julkaistu:

27.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

HarperCollins Nordic

ISBN Äänikirja:

9789177193821

E-kirjan kustantaja:

HarperCollins Nordic

ISBN e-kirja:

9789150772852

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Timanttisilmä – E-kirja, Äänikirja

Mielenkiintoinen ja kiehtova!

Tarja

Kirjailijan aiempiin kirjoihin verrattuna pitkäveteinen ja paljon toistoa, mutta sotakuvauksena naisen näkökulma mielenkiintoinen.

Heidi

Mielenkiintoinen aihe mutta paikoin aika pitkäveteinen. Etenee kyllä koko ajan.

Piiku

Mielenkiintoinen ja kiehtova sukellus Neuvostoliiton sotarintamalle ja sotahistoriaan. Mila on kiehtova päähenkilö ja hänen seikkailuitaan voisi lukea/kuunnella loputtomiin. Kirja on koukuttava ja romanttinenkin. Tykkäsin kovasti <3

Jaana

👍

Janne

Henkeäsalpaavan jännittävä. Pitää otteessaan loppuun asti. Ehkä paras lukija.

Minna

Suosittelen!!

Tuuli uusi

Kate Quinn tekee sen taas! Mukaansatempaava ja mielenkiintoinen tarina vahvasta naisesta. Ihanaa luettavaa kuten kaikki hänen teoksensa! 😍

Jatta

Aikain loistava kirja. Upeasti kerrottu ja miten loistavaa taustatyötä kirjailija tekee. 👍🏻Ja erittäin hyvä lukija 💕

Tuula

Hieno kirja yllättävästä aiheesta.

Sirpa

Suosittelen. Mukaansatempaava ja kiinnostava.

Sanna

Koukuttava

Tiia

Mielenkiintoinen kirja, joka valittaa Neuvostoliiton puolta toisessa maailman sodassa ja kertoo myös avoimesti propagandasta, jota silloin käytettiin paljon.

Mia

Erinomainen romaani perustuen tositarinaan. Naisista toisessa maailmansodassa ei juurikaan historiantunneilla puhuta, joten nämä romaanit ovat erittäin hyviä avaamaan asioita.

Pinja

Hiukan ehkä pitkäveteinen, mutta kirjan arvoa nostaa tositapahtumiin pohjautuminen. Lukija on 🌟

Anita