Timotein tuoksu

Timotein tuoksu

Tietoa kirjasta

Viimeisen korpikirjailijan testamentti

Ikääntyvä kansankirjailija Heino Oinonen saa Pohjois-Karjalaan postia etelästä: hänen tuotantonsa on närkästyttänyt nuoren lukijan, joka perää suurten ikäluokkien vastuuta maailman nykytilasta. Vastauksen pohtiminen saa kirjailijan aikamatkalle sukupolvensa nuoruuteen, Suomen maaseudulle 1950- ja 1960-luvuille.

Timotein tuoksu on riemastuttava ja traaginen kertomus maailmasta, jota ei enää ole, ja ihmisistä, joiden työllä kotimaan hyvinvointi rakennettiin. Tangon tahdit ja heinäniitoksen tuoksu siivittävät kansankirjailija Oinosen muistoja ajasta, jolloin Jumalakin tuntui heinäkuorman korkeuksista luotujaan kaitsevalta, sota-arpiselta pienviljelijältä.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973, ja vuonna 2000 se valittiin vuosisadan parhaaksi esikoisteokseksi.

Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikaan, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon. Hän kuvaa tuotannossaan suomalaisen yhteiskunnan murrosta, maaltamuuton vaikutuksia yksilöön ja yhteisöön. Monesti palkittu kirjailija tunnetaan rehevästä, rehellisestä ja humoristisesta tarinankerronnastaan.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Timotein tuoksu