Timotein tuoksu

  Tulossa oleva kirja

Äänikirja: 3.6.2021

E-kirja: 3.6.2021

Suomalaisen maaseutukuvauksen mestarin romaani helteisten heinäpeltojen ainutlaatuisesta tunnelmasta, keskikesän kiihkosta.

1950- ja 1960-luvuilla väkirikkaiden kylien pelloille kerääntyi joka kesä kymmenittäin heinätyöntekijöitä viikkokausien ajaksi. Elämän- ja rakkaudennälkäiset parhaassa iässä olevat ihmiset kohtasivat timotein tuoksun huumassa aikakautena, joka oli kaikkea muuta kuin viaton.

Tapaamme Turusen monista romaaneista tutun kirjailija Henkka Oinosen, joka elää ilmastomuutoksesta puhumisen aikakautta 2020 ja luonnehtii itseään ”haudan partaallakin karaokebaareissa tangoja ja muita iskelmäfossiileja laulavaksi vanhaksi höntiksi”.

Henkka haluaa kertoa 1950- ja 1960 -lukujen maaseudun elämäntavasta ja ajasta, joka oli paitsi ilmastolle parempi, hänen mielestään myös monin verroin onnellisempi kuin nykyaika.

Timotein tuoksu on romaani elämäntavasta, joka katosi.

Heikki Turunen (s.1945) on lukuisilla palkinnoilla juhlistettu kirjailija, jonka kerronnalle on ominaista mehevä huumori ja tarkka ihmiskuvaus. Turunen on ansioitunut suomalaisen yhteiskunnan murroksen kuvaaja. Hänen kuuluisimmat teoksensa ovat 1970-luvulla ilmestyneet Simpauttaja, Joensuun Elli ja Kivenpyörittäjän kylä sekä vuonna 2010 ilmestynyt Hämärätunnin tarinoita.

Näytä lisää