Timotein tuoksu

- Heikki Turunen

Arvostelu 3.7
13h 56min
282 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Viimeisen korpikirjailijan testamentti

Ikääntyvä kansankirjailija Heino Oinonen saa Pohjois-Karjalaan postia etelästä: hänen tuotantonsa on närkästyttänyt nuoren lukijan, joka perää suurten ikäluokkien vastuuta maailman nykytilasta. Vastauksen pohtiminen saa kirjailijan aikamatkalle sukupolvensa nuoruuteen, Suomen maaseudulle 1950- ja 1960-luvuille.

Timotein tuoksu on riemastuttava ja traaginen kertomus maailmasta, jota ei enää ole, ja ihmisistä, joiden työllä kotimaan hyvinvointi rakennettiin. Tangon tahdit ja heinäniitoksen tuoksu siivittävät kansankirjailija Oinosen muistoja ajasta, jolloin Jumalakin tuntui heinäkuorman korkeuksista luotujaan kaitsevalta, sota-arpiselta pienviljelijältä.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973, ja vuonna 2000 se valittiin vuosisadan parhaaksi esikoisteokseksi.

Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikaan, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon. Hän kuvaa tuotannossaan suomalaisen yhteiskunnan murrosta, maaltamuuton vaikutuksia yksilöön ja yhteisöön. Monesti palkittu kirjailija tunnetaan rehevästä, rehellisestä ja humoristisesta tarinankerronnastaan.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

13h 56min

Sivua:

282

Kielet:

suomi

Julkaistu:

15.12.2021

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510461143

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510461136

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Timotein tuoksu – Äänikirja, E-kirja

"Vastuu siirtyy kuulijalle."

Meria

Olipas mukavaa seuraa

Mira

Oliko kirjan ensisijainen tarkoitus pilkata myöhemmin syntyneitä ihmisiä vai muistella vanhoja hyviä aikoja? Ken tietää.

Eeva

Hienoa kerrontaa ajasta jota ei enää ole!! Lukijaa helppo kuunnella selkä terävä ääni.

timo