Titanicin kolmas luokka

Arvostelu 4
3h 30min
105 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Faktoihin pohjaava kertomus maailmankuulusta tragediasta sekä sen suomalaisista uhreista ja selviytyjistä.

Huhtikuussa 1912 neitsytmatkallaan halki Pohjois-Atlantin kulkeva RMS Titanic osuu jäävuoreen ja katoaa mereen vieden mukanaan yli tuhat ihmistä. Aikansa suurimman ja upeimman, uppoamattomaksi mainostetun laivan matkustajien joukossa on 63 suomalaista matkustajaa. Heistä 43 uppoaa laivan mukana.

Dokumentaarinen romaani kertoo siirtolaisten unelmista ja merimatkasta niitä tavoittelemaan sekä siitä, miten kaikki äkkiä muuttuu. Haaveiden matkasta tulee painajainen, eikä pelkästään heille, jotka ovat laivalla. Ylihärmäläinen Maria Panula lähtee kohti Amerikkaa viiden poikansa kanssa matkaten kolmannessa luokassa, halvimmassa hyttikategoriassa. Perillä heitä odottaa perheen isä Juho, ja kokonaan uusi elämä. Mutta kun laiva ei milloinkaan saavuta määränpäätään, on menetys musertava. Juho menettää vaimonsa ja kaikki lapsensa, eikä saa koskaan toivottaa heitä tervetulleeksi uuteen maahan. Eikä hän ole ainoa, jonka toivo tulevasta vaihtuu suruun, joka ei koskaan unohdu.

Olavi Koivukangas on suomalainen professori ja kirjailija. Koivukangas toimi Siirtolaisinstituutin johtajana vuosina 1974–2009. Hän on julkaissut niin tieteellisiä kuin kaunokirjallisiakin teoksia.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

3h 30min

Sivua:

105

Kielet:

suomi

Julkaistu:

15.11.2023

Äänikirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN Äänikirja:

9788727061887

E-kirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN e-kirja:

9788727061870

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Titanicin kolmas luokka –
Äänikirja, E-kirja

Harmi että niin lyhyt, olisin kuunnellut suomalaiskohtaloista enemmänkin. Lukija selviytyi hienosti haastavasta eri murteiden ja fingelskan dialogista.

Jane

Todella lyhyt tarina. Sinänsä mukavasti kirjoitettu.

Matti

Aivan loistava

Mika

Karu tosikertomus värikkäästi kerrottuna.

ARJA