Todistaja Brigitin talossa
  
Jaa kirja    

Kaunis ja haikea romaani kielletystä rakkaudesta

Nuori toimittaja Iiris matkustaa vuodeksi Irlantiin ja vuokraa pikkukylästä huoneen. Vuokraemäntä Brigit asettaa vuokrasopimukselle erikoisen ehdon: Iiriksen on osallistuttava sunnuntaisin teehetkeen, johon saapuu myös seurakunnan katolinen pappi. Pian Iiris huomaa olevansa esiliina, todistamassa hehkuvaa rakkautta jonka ei ole lupa toteutua.

Kahdeksantoista vuotta myöhemmin Iiris palaa Irlantiin toipumaan avioerostaan. Pappi ja Brigit eivät ole enää elossa, mutta Iiris tekee pyhiinvaellusmatkan Pyhän Brigitin muistopaikoille. Matkalla hän pohtii mennyttä elämää: Millaista on oikea rakkaus? Onko hän saanut kokea sellaista omassa elämässään? Entä millaisen jäljen ihmiset jättävät toisiinsa?

”Todistaja Brigitin talossa on hyväätekevän hidas ja lempeä romaani. (…) Jokainen sana on tarkkaan harkittu, ja kirjan ajatukset ovat pieniä helmiä.”

Sinisen linnan kirjasto

Riitta Jalonen on hämeenlinnalainen kirjailija, jonka laaja tuotanto käsittää niin aikuisten kuin lasten kirjoja. Hänen teoksiaan on käännetty monelle kielelle, ja ne ovat saaneet muun muassa Finlandia junior- ja Runeberg-palkinnon.

Näytä lisää