Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde

Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde

Tietoa kirjasta

Kauhuklassikko vailla vertaa!

Lontoon kaduilla liikkuu outo ja salaperäinen mies Mr. Hyde, joka herättää kaupunkilaisissa kauhua. Mr. Hyde talloo tunteettomasti pikkutytön, ja hänet liitetään myös selkäpiitä karmivaan murhaan. Kun Mr. Hydeä ryhdytään etsimään, häntä ei kuitenkaan löydy. Miten se on mahdollista? Ja miten Mr. Hyde liittyy arvostettuun tohtori Jekylliin?

Robert Louis Stevensonin "Salaperäinen ovi" tunnetaan myös nimellä "Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde". Klassikon asemaan noussut teos käsittelee hyvän ja pahan kamppailua ihmismielen sisällä.

Robert Louis Stevenson (1850–1894) oli skotlantilainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti romaaneistaan "Tohtori Jekyll ja Mr Hyde" sekä "Aarresaari".

Stevenson opiskeli tekniikkaa Edinburghin yliopistossa, ja hän suunnitteli jonkun aikaa majakoita. Stevenson sairasti tuberkuloosia, ja sairaalloisuutensa takia hän päätti vaihtaa opiskelualaa lakiin. Stevenson ei kuitenkaan ikinä työskennellyt lakimiehenä, vaan alkoi kirjoittaa tarinoita. Huonon terveydentilansa vuoksi Stevenson matkusti paljon, ja lopulta hän päätyi asumaan perheensä kanssa Samoalle.

Stevenson julkaisi romaanien lisäksi novelleja, runoutta, esseitä ja matkakertomuksia.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde