Tom Ripley, amerikkalainen ystävä- Patricia Highsmith

Arvostelu 3.8
11h 19min
Herra Ripley
bookCoverFor

Yhteenveto

”Elegantti, huvittava, hienostuneen kylmäverinen.” Kirkus

Ripley-sarjan kolmannessa osassa järjestäytynyt rikollisuus ui Tom Ripleyn järjestäytyneeseen elämään ja vaatii veriuhreja.

Tom Ripley elää edelleen tyytyväisenä ranskalaisessa herraskartanossaan, mutta rauhan rikkoo odottamaton ehdotus: hänelle tarjotaan palkkamurhatyötä. Tom ei suin surminkaan lähde murhamieheksi – ellei se ole täysin välttämätöntä – mutta hän punoo pikku juonen, jonka toisessa päässä on köyhä, kuolemansairas mies ja toisessa kohtalonsa ansaitseva mafioso. Berliinin ja Münchenin kautta koukkaava matka kuitenkin vetäisee myös Tomin mukaansa, sillä kukapa selvittäisi sotkuun menneet suunnitelmat paremmin kuin lahjakas herra Ripley?

Patricia Highsmith (1921–1995) tunnetaan älyllisen, psykologisen jännityksen luojana. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuu Ripley-sarjan lisäksi muun muassa Hitchcock-elokuvanakin tunnettu Muukalaisia junassa. Ripley-romaaneista on tekeillä tv-filmatisointi, jota tähdittää Uuden Sherlockin Moriartyna tunnettu Andrew Scott.

*

”Highsmith tutkii syitä ja seurauksia – kauheita tapahtumia, jotka saavat alkunsa pienille paheille ja oikuille periksi antamisesta.” Guardian

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Jorma-Veikko Sappinen
Muoto:
Äänikirja
Osa:

3

Äänikirjan kesto:
11h 19min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
7.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510463987

© WSOY (Äänikirja)