Tomppa ja Piimänakki (e-äänikirja)- Kristiina Louhi

Arvostelu 4.6
31 Sivut
Tomppa
bookCoverFor

Yhteenveto

Tompasta tulee isoveli!

Tompan vatsaa nipistää, kun hänen oma vanha pinnasänkynsä kannetaan äidin ja isän makuuhuoneeseen odottamaan siskovauvaa. Tähän asti Tompan kodissa ovat asuneet isä, äiti ja Tomppa. Ja tietenkin Martti-mato, Hiirikoira, Possu ja kissa KII. Nyt kaikki uhkaa muuttua! Eräänä päivänä vauva sitten syntyy ja Tomppa ja Mummi menevät sairaalaan tervehtimään uutta vauvaa. Tomppa katselee siskonsa pientä ruttuista naamaa ja haluaa äkkiä äidin syliin.

Tomppa-kirjoissa kuvataan pienen lapsen jokapäiväistä elämänpiiriä ja arkea, tunteita ja tunnelmia empaattisesti ja lämpimästi. Lapsiperheiden tilanteet ovat tunnistettavasti läsnä ja lapsen on helppo samastua Tomppaan. Arki näyttäytyy realistisena mutta silti ihmeellisenä.

Värimaailma on lämmin ja kirkas, ja kuvista välittyy myös suomalainen luonto vuodenaikoineen. Sarjassa eri sukupolvien maailmat kohtaavat antoisalla tavalla ja erityisesti mummilla on iso rooli kirjoissa. Lapsilukija tietää myös odottaa, että touhuissa ovat mukana Tompan rakkaat lelut: Martti-mato, Hiirikoira, kissa KII ja Possu. Uusimmissa myös Tompan pikkusisko Kerttu.

Tomppa-kirjoja on luettu jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Ensimmäinen Tomppa-kirja, Meidän Tomppa , ilmestyi 1993. Kirjoja on myös käännetty monille eri kielille.

Kristiina Louhi on rakastettu ja palkittu kuvittaja ja kirjailija, jonka kuvakirjat ovat kuuluneet suomalaisten lapsuuteen jo vuosikymmenien ajan. Tomppa tunnetaan hyvin myös maailmalla, sarjaa käännetään pohjoismaisten kielten lisäksi mm. japaniksi, koreaksi, hollanniksi ja unkariksi.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja
Sarja:
Osa:

16

Sivut:
31
Kielet:
suomi
Julkaistu:
7.10.2020
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520403973

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tomppa ja Piimänakki (e-äänikirja) – E-kirja

Kyllä oli kiva Tomppa!

Riitta