Tomppa vauhdissa (e-äänikirja)

Arvostelu 4.8
29 Sivua
Tomppa
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Tomppa tykkää autoista.

Tomppa ja äiti viilettävät pyörällä tietä pitkin, niin että hiekka rapisee. Ohitse vilahtelevat pikkuautot, pakettiautot, kuorma-autot ja paloautokin. Tomppa pitää autoista kovasti, varsinkin isoista murisevista rekoista. Kotona Tomppaa odottaa oma auto, jolla voi nousta vaikka jyrkkää vuorenrinnettä ylös.

Tomppa-kirjoissa kuvataan pienen lapsen jokapäiväistä elämänpiiriä ja arkea, tunteita ja tunnelmia empaattisesti ja lämpimästi. Lapsiperheiden tilanteet ovat tunnistettavasti läsnä ja lapsen on helppo samastua Tomppaan. Arki näyttäytyy realistisena mutta silti ihmeellisenä.

Värimaailma on lämmin ja kirkas, ja kuvista välittyy myös suomalainen luonto vuodenaikoineen. Sarjassa eri sukupolvien maailmat kohtaavat antoisalla tavalla ja erityisesti mummilla on iso rooli kirjoissa. Lapsilukija tietää myös odottaa, että touhuissa ovat mukana Tompan rakkaat lelut: Martti-mato, Hiirikoira, kissa KII ja Possu. Uusimmissa myös Tompan pikkusisko Kerttu.

Tomppa-kirjoja on luettu jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Ensimmäinen Tomppa-kirja, Meidän Tomppa , ilmestyi 1993. Kirjoja on myös käännetty monille eri kielille.

Kristiina Louhi on rakastettu ja palkittu kuvittaja ja kirjailija, jonka kuvakirjat ovat kuuluneet suomalaisten lapsuuteen jo vuosikymmenien ajan. Tomppa tunnetaan hyvin myös maailmalla, sarjaa käännetään pohjoismaisten kielten lisäksi mm. japaniksi, koreaksi, hollanniksi ja unkariksi.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja

Sarja:

Osa:

7

Sivua:

29

Kielet:

suomi

Julkaistu:

14.1.2022

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520439743

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tomppa vauhdissa (e-äänikirja) –
E-kirja

Arvostellut Olavi 3 v.

Asta