Torakoita ja panssarivaunuja- Timo Laine

Arvostelu 4.1
18h 44min
367 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Huima matka läpi lähihistorian

Sosialistisen järjestelmän romahdus sisältäpäin nähtynä.

Arvoituksellisesta itänaapurista kiinnostunut nuori opiskelija Timo Laine lähtee tutkimusretkelle reaalisosialismin maailmaan. Hän liikkuu niin Itä-Euroopassa kuin murenevassa Neuvostoliitossakin, myös sen konfliktialueilla ja ulkomaalaisilta suljetuissa osissa. Elokuun 1991 vallankaappauksen hän kokee keskellä Tallinnan dramaattisia tapahtumia.Laine tekee arjen havaintoja ja arvioi valtiotason politiikkaa paikallisten lähteiden valossa. Neuvostoimperiumin hajoamista, neuvostovallan luonnetta, kommunistista ideologiaa, kulttuurieroja ja etnisiä konflikteja pohditaan poikkeuksellisen syvällisesti, oivaltavasti ja uusia näkökulmia avaten.

Prahassa asuva Timo Laine (s. 1968) on Itä-Euroopan ja entisen Neuvostoliiton poliittiseen historiaan perehtynyt filosofian maisteri. Hän työskentelee Kaarlen yliopistossa suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin lehtorina.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

18h 44min

Sivut:

367

Kielet:

suomi

Julkaistu:

30.12.2022

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520450281

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789513180881

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Torakoita ja panssarivaunuja – E-kirja, Äänikirja

Keskustavasemmistolaisia ajatuksia itä-euroopan politiikasta. Kirjoittaja malttaa enimmäkseen pidättäytyä agendan ajamisesta, mikä pelastaa tekstin. Arvokkaaksi kirjan tekevät henkilökohtaiset kokemukset 80-90 -luvuilta. Ja analyyttinen näkökulma.

Pekka

Avartava kirja. Hienoa, että tällaiset harvalaatuiset kokemukset saadaan tietoon.

Pirjo

Hyvä kirja

Jussi

Matkailu avartaa.

Simo

Kiinnostava ajankuvaus kirjoittajalta, joka on ollut aina siellä, missä tapahtuu.

Sanna-Maija

Erinomainen kuvaus Neuvostoliiton satelliittivaltioista suomalaisen opiskelijan näkökulmasta toki myös nykypäivään verraten. Läpi käydään myös kommunistisen valtion poliittista ja filosofista historiaa mentaaliakrobatiaa unohtamatta.

Matti

Oli jätettävä kesken jo alkuunsa. Lukija haukkoo henkeä kuin hukkuva, enkä kestä sellaista ollenkaan, nousee vain kiukku. Pitää lukea ihan omin pikku silmin.

Jarna

Todella mielenkiintoinen ja kirja sinulle, joka ole kiinnostunut omasta ja lähialueiden historiasta. Kirjoittajan omakohtainen, koko kirjan läpi kulkeva uteliaisuuteen ja loputtomaan tiedonjanoon perustuva lähestymiskulma elämään, tekee tästä teoksesta poikkeuksellisen.

Mari

👍

Sami

Erittäin mielenkiintoinen lähihistorian pläjäys! Lukija aivan huippu!

Pekka

Toivottavasti tämä käännetään laajalti entisen itäblokin kielille

Pekka