Torsti Ossian Koskinen – syyllinen-syytön

- Risto Juhani

Arvostelu 3.5
6h 47min
176 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

True crime -romaani syyttömänä vankilaan tuomitusta Torsti Ossian Koskisesta

Teini-ikäisen Pirkko Ryhäsen raaka surma järkyttää koko Suomea. Pirkon kehossa on 20 puukoniskua, kun hänen ruumiinsa löytyy pimeältä kujalta Helsingin Kumpulasta.

Lähistöllä Torsti Ossian Koskinen ottaa yhteen mieskolmikon kanssa. Hän lyö nuorta miestä veitsellä kasvoihin, ja väkivaltainen teko herättää poliisin epäilykset. Pian Koskinen pidätetään todennäköisin syin Pirkon taposta epäiltynä. Koskisella on jo kontollaan muutakin rikostaustaa: murtoja, ryöstöjä ja aseella uhkaamista.

Koskinen kiistää syyllisyyteensä, mutta hänet tuomitaan 12 vuodeksi vankilaan. Piinaava matka syyllisestä syyttömäksi alkaa.

Todellisiin tapahtumiin perustuva romaani kertoo Torsti Ossian Koskisen tarinan vuoden 1963 surmaillan tapahtumista vankilavuosiin ja tuomion purkamiseen. Romaani pohjautuu tapausta käsitteleviin tutkinta- ja kuulustelupöytäkirjoihin.

Risto Juhani (1934-2013) oli suomalainen taiteilija, teatteriohjaaja sekä erityisesti rikoskirjallisuuteen erikoistunut kirjailija. Juhanin tunnetuimpiin teoksiin kuuluu kuusiosainen rikoskomisario Pesosen tutkimuksia seuraava dekkarisarja.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

6h 47min

Sivua:

176

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

7.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN Äänikirja:

9788727026848

E-kirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN e-kirja:

9788726462517

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Torsti Ossian Koskinen – syyllinen-syytön – Äänikirja, E-kirja

Näitä sattuu.

Tero

3/4

Petri