Trikkipeili- Jia Tolentino

Arvostelu 3.8
12h
265 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Internetin nousu, markkinaystävällinen ihannenaiseus, kemiallinen ja uskonnollinen ekstaasi sekä hääkultti. Jia Tolentino käy yhdeksässä esseessään läpi nykykulttuuria, tulkitsee sitä omaleimaisella tyylillään ja sijoittaa itsensä lempeän huumorin saattamana osaksi sen ilmiöitä.

Tekstit muodostavat myös kirjoittajan oman kasvutarinan. Ne kertovat muun muassa lapsuudesta texasilaisen megakirkon penkeillä, nuoruudesta realityohjelman osallistujana ja aikuisuudesta osana ikäpolvea, jolle huijaamisesta on tullut periamerikkalainen hyve ja itsepetoksesta osallisuuden edellytys.

Tolentino tuottaa sivu sivun jälkeen teräviä huomioita, joiden jälkeen niin tyttökirjat, leggingsit kuin raiskausuutisointi näyttävät erilaisilta.

Jia Tolentino on yhdysvaltalainen toimittaja, joka kuuluu arvostetun The New Yorkerin toimitukseen. Trikkipeili on hänen esikoiskirjansa. Teos on noussut kansainväliseen kulttiasemaan sekä päässyt palkintoehdokkaaksi ja bestsellerlistoille. Tolentinoa on verrattu niin Joan Didioniin, Susan Sontagiin kuin Rebecca Solnitiin.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Aura Nurmi
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
12h
Sivut:
265
Kielet:
suomi
Julkaistu:
1.2.2022
Äänikirjan kustantaja:
Into Kustannus
ISBN Äänikirja:
9789523518629
E-kirjan kustantaja:
Into Kustannus
ISBN e-kirja:
9789523518889

© Into Kustannus (Äänikirja)

© Into Kustannus (E-kirja)