Tuhannen ja yhden iskun tarinat

- Saku Schildt, Sami Lommi, Jussi Talvitie

Arvostelu 3.7
5h 47min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Nyrkkeily on yksi maailman kovimmista urheilulajeista. Se on niin äärimmäistä toimintaa, että ulkopuolisten voi olla vaikea ymmärtää, mikä ihmisiä ajaa sen pariin. Miksi jotkut pyhittävät elämänsä kurinalaiselle harjoittelulle ja nousevat vapaaehtoisesti kehään, kun kaikkien uhrausten palkintona saattaa odottaa vain ankara selkäsauna - tai pahempaa?

Tuhannen ja yhden iskun tarinat avaa nyrkkeilyn kiehtovuuden salat. Kirjassa nyrkkeilijät kertovat omin sanoin, miksi he asettavat itsensä vaaralle alttiiksi ja mitä he tuntevat intensiivisten otteluiden keskellä. Urheilijat puhuvat avoimesti siitä, miten he käsittelevät voittoja, tappioita ja kaikkia tuntemuksia, mitä armoton laji herättää.

Kirja tarjoaa kattavan läpivalaisun suomalaisesta nyrkkeilykentästä. Ääneen pääsevät sekä uraansa aloittelevat amatöörit, kansainvälisen huipun nähneet ammattilaiset että valmentajat, tuomarit ja muut lajin parissa toimivat hahmot. Tarinoitaan jakavat esimerkiksi tähtinyrkkeilijät Edis Tatli, Robert Helenius, Eva Wahlström, Amin Asikainen ja Juho Haapoja.

Saku Schildt on kirjoittanut aiemmin kamppailu-urheilua käsitteleviä artikkeleita muun muassa Helsingin Sanomiin ja Fightsport-lehteen. Sami Lommin ja Jussi Talvitien upeat valokuvat päästävät lukijan seuraamaan aivan iholta nyrkkeilijöiden vaarallista arkea.

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

5h 47min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

19.10.2021

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523821477

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tuhannen ja yhden iskun tarinat – Äänikirja

Äänikirja olisi voinut olla vieläkin pidempi ja kattavampi. Aliarvostettu pisteytys ja laji. Tietäjät tietää 🥊

Mikko