Tuho ja toivo

Suomalaisen huumetodellisuuden vuosikymmeniä

- Elina Järvi

Arvostelu 4.2
16h 58min
366 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Riippuvaiselle huumeet ovat kuin ilma, jota hengittää

Elina Järven tietokirja Tuho ja toivo katsoo Suomea huumeiden käyttäjien näkökulmasta eri vuosikymmenillä.

Tuho ja toivo käsittelee huumeiden käyttöä moralisoimatta, riippuvuussairauden näkökulmasta. Mukana on eri-ikäisten huumeita käyttäneiden ihmisten omakohtaisia kertomuksia: muiden henkilöiden ohella kirjassa elämästään kertoo kansainvälisestikin arvostettu muusikko Jukka Tolonen. Ääneen pääsevät myös poliisit, tutkijat ja päihdelääkärit, heidän joukossaan Subutex-lääkärinä tunnetuksi tullut Pentti Karvonen.

Kirjassa pohditaan myös Suomen huumeongelman ratkaisukeinoja. Mitkä ovat suomalaisen korvaushoidon vahvuudet ja heikkoudet? Mikä on ihmisen kohtalo silloin, kun päihdehoidon määrärahat loppuvat? Myös toivo on kirjassa läsnä: huumeriippuvuudesta voi päästä eroon.

Elina Järvi (s. 1981) on toimittaja ja tietokirjailija. Häneltä ovat aiemmin ilmestyneet teokset Elämäni ennen kuolemaa (2017) ja Error – Mielen häiriöitä (2016). Järvi haluaa antaa kirjoissaan äänen niille, joiden ääni usein yhteiskunnassamme hukkuu. Hänen kirjojaan yhdistää se ajatus, että jokaisella ihmisellä on taustastaan ja ongelmistaan riippumatta oikeus hyvään elämään.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

16h 58min

Sivua:

366

Kielet:

suomi

Julkaistu:

5.10.2021

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523763203

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523763197

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tuho ja toivo – E-kirja, Äänikirja

# Monitahoisesti rakennettu tietoteos täynnä tiukkaa asiaa. Valottaa huumeongelmaa käyttäjän, hoitavan tahon ja tukiverkoston näkökulmasta uskottavasti. Kirja tuo esille nykyisen päihdetyön kipupisteitä ja esittää myös uusia toimintamalleja asioiden parempaan hoitoon... Mielenterveys ja päihdetyön ammattihenkilönä koin kirjan varsin mielenkiintoisena ja ajatuksia herättävänä, myös lukija oli erittäin hyvä.... Kirjan pituudesta huolimatta esitän vahvan kuuntelusuosituksen ! 😎

Seppo

Kiinnostava aihe ja hyvin koottu asiaa ja elämän tarinoita ❤️ Kiitos!

Tarja

Mielenkiintoisesti rakennettu teksti sisältäen/yhdistäen tutkittua tietoa ja kokemustietoa.

Anu

Hyvin mielenkiintoinen kirja. Erittäin kiinnostava huomata miten eri taustoista, nämä ns. väärät valinnat on tehty,, millaiset asiat ovat tähän ajaneet. Kolmen pienen lapsen äitinä toivon ettei yksikään tätä reittiä valitse.

Piritta