Tule lähelle, mene pois- Irene Kristeri

Arvostelu 4
3h 55min
82 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Aikuisen parisuhteen puolesta

Millainen on terve parisuhde? Mikä onnellisesti alkaneessa suhteessa menee pieleen? Miksi valitsen kumppanini väärin? Ehkä minun onkin parempi elää yksin?

Etsimme kaikki parisuhteesta hyväksyntää ja turvallisuutta. Rakkaus voi kuitenkin muuttua riippuvuudeksi, etenkin jos olemme jääneet lapsuudessa vaille vanhempiemme riittävää läsnäoloa. Tule lähelle, mene pois haastaa parisuhteessa kipuilevia matkalle menneisyyteensä, tunnistamaan omat haavansa, myöntämään tunteensa ja tarpeensa sekä oivaltamaan niiden juuret. Sisällämme oleva lapsi haluaa yhä tulla kuulluksi. Tämän myöntämisestä alkaa matka kohti aikuista parisuhdetta.

Teos on kauttaaltaan uudistettu laitos vuonna 1997 ilmestyneestä samannimisestä teoksesta.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

3h 55min

Sivut:

82

Kielet:

suomi

Julkaistu:

2.11.2022

Äänikirjan kustantaja:

Kirjapaja

ISBN Äänikirja:

9789523547605

E-kirjan kustantaja:

Kirjapaja

ISBN e-kirja:

9789522883629

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tule lähelle, mene pois – E-kirja, Äänikirja

Mielenkiintoinen ja helposti ymmärrettävä teos. Auttoi ymmärtämään montakin asiaa omasta elämästä.

Ira

Kaikkien pitäisi kuunnella tämä kirja.💎

Riikka

Kirjoittaja projisoi omia traumojaan aika paljon mielestäni mm. esim. äitiyteen liittyen, mutta siitä huolimatta, tai jopa osin sen ansiosta, kirja oli silmiä avaava.

Anna

Todella hyvä kirja aivan kaikille aikuisille ymmärtämään itseään parisuhteessa <3

Susanna

Erittäin hyvä ja selkeä kirja kuvaavin esimerkekn

Ville

Kirja antaa laajaa ymmärrystä itseä ja puolisoa kohtaan sekä auttaa hahmottamaan äitiyden kipupisteitä, joille toivon pystyväni vielä jotain.

Johanna

Selkeästi kirjoitettu, täyttä asiaa. Hyvä lukija

Päivi

Pystymmekö kohtaamaan vaikean ihmisen vai olemmeko itsekin aikuisia lapsia?, oli mielestäni tärkein havainto. En ole psykologi, joten vaikea arvioida laatua tieteen näkökulmasta. Toivoisin, että tämä kirja auttaisi ihmisiä ymmärtämään itseään ja toisiaan paremmin ja sitä kautta auttamaan toisiaan ja pysymään yhdessä vaikka ongelmia tulisikin vastaan - tätä teosta on äärimmäisen tärkeä kuunnella armollisella asenteella. Kuvittelisin, että lähes jokaisella suomalaisella on jotain näistä haasteista itsetuntemuksensa kanssa, sillä sodan sukupolvien jättämä kulttuuri ja traumat elävät Suomessa vahvasti. Olennainen havainto on, että ongelmallisen ihmisen kohtaaminen voi aiheuttaa itselle vaikeita tunteita jos on itse aikuinen lapsi. Aikuinen sen sijaan pystyy kohtaamaan ongelmallisen käyttäytymisen ottamatta sitä itseensä, mutta kuitenkin käsittelemällä tunteensa.

Es

Mielenkiintoista tietoa aikuisesta lapsesta. Kirja antaa pohdittavaa.

Marika

Mielenkiintoinen kirja, suosittelen.

Taina

Uskomatonta popularisointia ilman mitään tieteellistä pohjaa. Lisäksi sisälsi paljon vanhentunutta tietoa ja näkemyksiä.

Kaisa

Wautsi. Ihana lukija😀🙏

Mauno

Silmiä avaava kirja. 😊

Olen lukenut tämän jo kahdesti. Suosittelen!

Janette

Kirjan sisältö oli mielestäni ennenminkin masentava kuin "vaikeuksien kautta voittoon", vaikka loppupuolella kirjaa keskityttiinkiin tekemään muutosta. Lukijan ääni ärsytti minua.

Marke