Tuli ilta ja tuli aamu

Tuli ilta ja tuli aamu

Tietoa kirjasta

Historiallisen viihteen kuningas Follett vie kuohuvalle keskiajalle.

Vetävä juoni, unohtumattomat henkilöt ja kiehtova historiatausta takaavat täydellisen lukuelämyksen.

Vuosituhat lähestyy loppuaan. Viikinkien raaka hyökkäys englantilaiseen Comben satamaan tuhoaa monen ihmisen unelmat.

Anglosaksisessa Englannissa väkivallan uhka on jatkuva, aateliset kapinoivat kuningasta vastaan, ja aivan liian usein vahvin vie voiton. Tuli ilta ja tuli aamu on suurten linjojen historiallinen seikkailu täynnä rakkautta, vallanhimoa ja rohkeita unelmia.

Ken Follett (s. 1949) on yksi maailman menestyneimmistä kirjailijoista: teoksia on myyty yli 170 miljoonaa kappaletta yli 80 maassa. Jännäreillä läpimurtonsa tehnyt Follett siirtyi historiallisiin seikkailuromaaneihin kirjassaan Taivaan pilarit (1989), joka sijoittuu 1100-luvun Englantiin, kuvitteelliseen, elämää vilisevään Kingsbridgen kaupunkiin. Kingsbridgestä kertoo lisäksi kolme itsenäistä suurromaania: Maailma vailla loppua, joka tapahtuu 1300-luvulla, 1500-luvulle sijoittuva Tulipatsas sekä sarjan tuoreimpana ilmestynyt teos, Tuli ilta ja tuli aamu, joka harppaa Kingsbridgen syntyaikaan 900-luvun lopulle.

Ennen kirjailijanuraansa Ken Follett toimi lehtimiehenä ja kustantajana. Hän asuu vaimonsa Barbaran kanssa Stevenagessa Lontoon lähistöllä. Monia palkintoja ja kunniamerkkejä saanut Follett harrastaa musiikkia ja hyväntekeväisyyttä.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tuli ilta ja tuli aamu