Tulilahti- Teemu Keskisarja

Arvostelu 4.1
6h 34min
194 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kaksi nuorta naista, telttaretki ja murhaaja.

Teemu Keskisarja avaa koko Suomea järkyttäneen Tulilahden kaksoismurhan ja asettaa sen rankkoihin raameihinsa osaksi suomalaisten naismurhien historiaa.

Ukkonen vikuuttaa koivun. Kirkkokansa kulkee kirkastusjuhlille. Haudankaivaja tekee heinää. Koskenkorvapullo särkyy saaressa. Astiakaapin ja seinän välissä on Jallu, josta puuttuu yksi sivu. Työmiehen vaatteet tahrautuvat vereen.

Maanantain ja tiistain välinen yö 27.–28. heinäkuuta 1959 on tyyni, pilvetön ja melko lämmin. Hiljaa airot kolahtelevat ja perämoottori pärisee. Leiripaikan rantaveteen putoaa kattila ja muovimukin palasia.

Kahden neidon ruumiit löytyvät suosta liekokasan ja kahdeksan taimen alta. Uhrien tavarat ovat kekseliäissä kätköissä ja polkupyörät järven syvimmässä kohdassa. Kaikki liittyy kaikkeen, mutta mikään ei liity mihinkään.

Teemu Keskisarja apureineen perehtyi KRP:n ja Kansallisarkiston asiakirjoihin sekä haastatteli aikalaiset. Teoksessa Tulilahden kaksoismurha asettuu osaksi suomalaisten naisten kokeman väkivallan jatkumoa. Tulilahden tapausta avaavat aiempien vuosikymmenten naismurhat Kivennavalla, Jalasjärvellä ja Lauttasaaressa.

Teemu Keskisarja (s. 1971) on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti, tietokirjailija ja yrittäjä. Hän on tutkinut muun muassa Kyllikki Saaren murhaa, Mannerheimia, Aleksis Kiveä, metsäteollisuutta, suomalaisuusliikettä, muinaisia seksuaalirikoksia ja sarjamurhaajia. Keskisarjan Tulilahti-tutkimuksista on tehty myös TV-sarja.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

6h 34min

Sivut:

194

Kielet:

suomi

Julkaistu:

23.2.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510487884

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510487891

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tulilahti – E-kirja, Äänikirja

Taattua Keskisarjaa! Mielenkiintoista lähihistorian kuvaa. Pitäsen äänelle 10+.

Paula

Hyvä

Petri

Outo loppu. Turhaa jaarittelua paljon.

Sami

Kirja pitää kuuntelijan tarkkaavaisena.

Seija

Mielenkiintoinen!

Niina

Kirjailijalle kiitos taas jälleen kerran historian eläväksi tekemisestä ja lukija - ei voisi parempaa olla kuin Pitkänen

Mamma

Tämä Keskisarja on hyvä historioitsija. Olen kuunnellut ja lukenut useampi hänen kirjoituksiaan. Lukjaa olen kuullut myös useasti.

Kari

Taattua Keskisarjan laatua. Lukija on täydellinen tällaisiin kirjoihin. En malta odottaa, että Bodomista tulee Keskisarjan kirja.

Hanna

Yksikertaisesti loistava…

Arvi

😃

Janne

Teki oikeutta kaikille osapuolille. Toi esiin tosiasiat, ei spekuloinut turhia. Jännittävä ja mukaansa tempaava. Lukijan ääni miellyttävä ja piti mielenkiinnon yllä hyvin.

Sinikka

Oli Aika tylsä kirja Kirjailijan edellinen teos Kyllikki saaresta Oli paljon mielenkiintoisempi Erityisesti Luku jossa lueteltiin murhia eri vuosikymmeniltä Ilman sen tarkempia Taustatietoja Oli erittäin puuduttavaa kuunneltavaa Lukija oli ihan hyvä vaikkakin lausui ruotsia välillä vähän Kummallisesti

Anette

Taattua keskisarjaa.

Toni

👍

Jenni

Hyvä muistella menneitä ???

Kalevi Mäkinen