Tulipatsas- Ken Follett

Arvostelu 4.3
37h 37min
764 Sivut
Kingsbridge
bookCoverFor

Yhteenveto

Salajuonia ja vakoojia 1500-luvun Englannissa.

Keskiaikaisen Englannin historia herää eloon Ken Follettin teoksessa Tulipatsas.

Tulipatsas on itsenäinen jatko-osa bestsellereille Taivaan pilarit ja Maailma vailla loppua. Nyt eletään jo 1500-lukua, Kingsbridgen katedraalin paljon nähneet kivet saavat todistaa uutta aikaa. Katoliset ja protestantit taistelevat keskenään, ja riidan keskelle joutuvat nuoret rakastavaiset, Ned Willard ja katolinen Margery Fitzgerald. Kun kuningatar Elisabet I perustaa historian ensimmäisen tiedustelupalvelun estämään hallintoaan vaikeuttavia salajuonia, Ned astuu kuningattaren palvelukseen. Ned Willardista tulee 1500-luvun agentti, hänen majesteettinsa salaisen palvelun vakooja. Mutta suurimpia vihollisia toisilleen eivät tuolloinkaan olleet taistelevat uskonsuunnat. Perimmäistä taistelua käytiin silloinkin yhden aatteen tyranniaa vastaan ja niiden puolesta, jotka uskoivat suvaitsevaisuuteen ja sopimuksiin.

Ken Follett (s. 1949) on yksi maailman menestyneimmistä kirjailijoista: teoksia on myyty yli 170 miljoonaa kappaletta yli 80 maassa. Jännäreillä läpimurtonsa tehnyt Follett siirtyi historiallisiin seikkailuromaaneihin kirjassaan Taivaan pilarit (1989), joka sijoittuu 1100-luvun Englantiin, kuvitteelliseen, elämää vilisevään Kingsbridgen kaupunkiin. Kingsbridgestä kertoo lisäksi kolme itsenäistä suurromaania: Maailma vailla loppua, joka tapahtuu 1300-luvulla, 1500-luvulle sijoittuva Tulipatsas sekä sarjan tuoreimpana ilmestynyt teos, Tuli ilta ja tuli aamu, joka harppaa Kingsbridgen syntyaikaan 900-luvun lopulle.

Ennen kirjailijanuraansa Ken Follett toimi lehtimiehenä ja kustantajana. Hän asuu vaimonsa Barbaran kanssa Stevenagessa Lontoon lähistöllä. Monia palkintoja ja kunniamerkkejä saanut Follett harrastaa musiikkia ja hyväntekeväisyyttä.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Hilkka PekkanenTuukka Pekkanen
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Osa:

3

Äänikirjan kesto:
37h 37min
Sivut:
764
Kielet:
suomi
Julkaistu:
10.5.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510464779
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510428863

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tulipatsas – E-kirja, Äänikirja

Huikea tarina ja oikea lukija.

Jarno

💐👍

Aina

Aiempiin osiin verrattuna oli vaikeampi pysyä kärryillä kaikista henkilöhahmoista ja heidän yhteyksistään toisiinsa. Muuten taas kiehtova osa historiaa. Onneksi on vielä yksi osa! Jukka Pitkänen on paras! 👌

Ulla

Ihan huikea koko Kingsbridge sarja ja lukijakin oli ihan huippu! Kiitos!

Jari

Historia ok.

Titta

Upeasti kerrottua historiaa Pakko ollut kulkea nappi korvassa kaiken aikaa

Ritva

Hyvä ! Lukija mahtava

Irmeli

Hyvin yksityiskohtaista tekstiä johon on helppo uppoutua. Henkilöiden kasvu- ja muutostarinat kiehtovat ajan edetessä. Lukijan rauhallinen ja selkeä ääni sopii täydellisesti kirjaan.

Jonathan

Ihan mukavaa luettavaa

Pekka

Hyvä historiallinen teos!

Terhi

Kirja ei niin kiinnostava kuin sarjan kaksi edellistä,mutta lukija parhaista parhain Jukka Pitkänen❤️

Heli

Tarina vei mennessään.

Vahva suositus. Kuin aikakoneella olisi matkustanut keskiajan Euroopassa.

Hannele

Ok

Maria

Ymmärrän nyt enemmän katolilaisten ja protestanttien erimielisyyksiä 🦋

Paula

Jälleen loistava kirja Follettilta!

Jukka