Tuntematon taivas- Elina Rouhiainen

Arvostelu 4
9h 15min
196 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Sota. Rakkaus. Siperia.

Paranormaalin romanssin ja urbaanin fantasian taiturin ensimmäinen realistinen YA-romaani kertoo rakkaudesta, kuolemasta sekä vaikeista valinnoista ja perustuu pohdintoihin siitä, miltä nykyajan sotaromaani voisi näyttää.

Tapahtumat sijoittuvat Venäjälle vuoteen 2002, jolloin toinen Tšetšenian sota oli yhä käynnissä. Dima ja Aljona kohtaavat toisensa Siperian junaradan varressa. Moskovalainen Dima on karannut armeijan kutsunnoista, Aljona taas ei halua jättää kotikyläänsä, vaikka kaivosteollisuus varjostaa sen ja koko paikallisen evenkiyhteisön tulevaisuutta. Molemmat heistä ovat joutuneet kasvokkain kuoleman kanssa. He ehtivät viettää yhdessä kolme kuukautta, kunnes Aljonan upseeri-isä palaa komennukseltaan. Kolme kuukautta, jotka riittävät kyseenalaistamaan aivan kaiken...

Elina Rouhiainen on helsinkiläinen kirjailija, jolta on tähän mennessä ilmestynyt seitsemän YA-romaania sekä lastenromaani. Susiraja-sarja (Tammi 2012–2015) oli ensimmäisiä kotimaisia YA-tapauksia, ja sitä seurannut Väki-trilogia (Tammi 2017–2020) saavutti useita palkintoja sekä palkintoehdokkuuksia. Tuntematon taivas on aiemmissa teoksissaan urbaania fantasiaa kirjoittaneen Rouhiaisen ensimmäinen realistinen romaani.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
9h 15min
Sivut:
196
Kielet:
suomi
Julkaistu:
29.9.2022
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520441012
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520441005

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Tuntematon taivas – E-kirja, Äänikirja

Sydämen särkenyt, hyvin ihana tarina!

Siiri

Todella lämminhenkinen, surumielisyydessäänkin rakkaudentäyteinen kirja. Kaunis teos.

Hanna

Aika tylsä loppu

Janni