Tuonen morsian
    
Jaa kirja    
Rikosten selvittelyssä ansioituneen Aamulehden toimittaja Ina Djurlingin ja konstaapeli Voitto Karhun hääjuhlat keskeytyvät odottamattomalla tavalla. Karhu joutuu astumaan saappaisiin, jotka laittavat ammattitaidon koetukselle. Tamperelaiskaverukset ovat tehneet pontikkapannun virittelyretkellä kammottavan löydön, ja Tampereella ja lähikunnissa on sattunut useita murtoja, joiden veriset jäljet viittaavat hämmentävän laajaan rikosvyyhtiin. Kun sitten raskaana oleva Ina katoaa, on konstaapeli Karhun aika todella tarttua asioiden kulkuun.
Lapuan liike on irtisanoutunut kesällä 1930 tapahtuneesta Tampereen pormestarin Väinö Hakkilan muilutuksesta. Yleisön mielipide on silti kääntymässä liikettä vastaan. Jälkimainingeissa Lapuan liikkeestä irralliset ryhmät uhkailevat edelleen vasemmistolaisia poliitikkoja. Saksasta alkaa kantautua huolestuttavia uutisia Hitler-nimisen miehen valtaan noususta.
Tuonen morsian (2021) on Pekka Hyydin jännitysromaani syksyyn 1930 ajoittuvasta monisäikeisestä rikostutkinnasta ja politiikan kuohuista.
Pekka Hyyti (s. 1959) on kirjailija, joka tunnetaan jännitysromaaneistaan. Suomen dekkariseura ry on palkinnut hänet Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla.
Näytä lisää